Bemutatkozás


A Proscenion Drámaszínpad 2006-ban, egyetemi színtársulatként jött létre az Eötvös Loránd Tudományegyetem kötelékében. Manapság tagjaink nagyobb részét civil pályájukat kezdő vagy épp azt építő fiatalok teszik ki.

 

Fontosnak tartjuk, hogy fizikai és szellemi teret biztosítsunk az egyéni és közösségi kísérletezésnek, útkeresésnek, alkotói munkának. Előadásainkat az alkotók egyedisége, sokoldalúsága hívja életre, olykor humorral, máskor drámával reagálva világunkra, kibontva-kifordítva sokakat érintő kérdéseket, jelenségeket.

 

Célunk, hogy közös értéket teremtsünk, és a színház nyelvén, nyitott szellemiséggel párbeszédet kezdeményezzünk, kifejezve magunkat, illetve a viszonyunkat a társadalmi közeghez, amelyben élünk.

Mire gyűjtünk?


Általános színházi költségek mindig is lesznek (előadások megvalósítása, díszletek, kellékek, technikai eszközök, utazási és szállítási költségek, rendezői, tréneri díjak stb.).
DE MI AZ IDEI ÉVBEN EGY KIEMELT PROJEKTRE GYŰJTJÜK AZ ADÓ 1 %-OKAT.

 

KIEMELT PROJEKTÜNK:

Már több éve keressük a végső helyünket, ahol színházi körülményeket tudunk kialakítani, és inspiráló környezetben tudunk szabadon alkotni és szabadon bemutatni a nagyközönségünknek az előadásainkat.

Becsatlakoztunk egy alkotói közösségbe, akik a mi elképzeléseinkkel is megegyező célt tűztek ki maguk elé Budapest Józsefvárosában, egészen pontosan a Kisfaludy utcában. Egy 70-80 fős nézőtérrel, kiállítási térrel, ruhatárral, irodával, büfével és egyéb kiszolgáló terekkel rendelkező színházat, alkotói házat hozunk létre közösen több szabad alkotóval. Társulatunk az idén befolyó adó 1 %-okakat ennek a projektnek, a szabad színházi közeg megteremtésére használja fel.


Mire használtuk fel?


Idén először igényelhetjük az adó 1 %-okat, de hogy pontosan mire fogjuk használni az a KIEMELT PROJEKTÜNK aktuális költségeitől függ majd.

 

  • Ami biztos, hogy egy felajánlótól átlag 2.000-6.000 Ft futhat be.
  • Ez 100 felajánló esetén már 200.000-600.000 Ft-ot jelent.
  • Ez az összeg nagyon jelentős mértékben járul majd hozzá a felújítási, kialakítási költségekhez a Kisfaludy utcában, ahol egy szabad és igaz színházi, alkotói közeg alakul.

Képgaléria