Bemutatkozás


A Proscenion Drámaszínpad 2006-ban, az Eötvös Loránd Tudományegyetem vonzáskörzetében jött létre, öntevékeny színtársulatként. Manapság tagjaink nagyobb részét civil pályájukat kezdő vagy épp azt építő fiatalok teszik ki.

 

Fontosnak tartjuk, hogy fizikai és szellemi teret biztosítsunk az egyéni és közösségi kísérletezésnek, útkeresésnek, alkotói munkának. Előadásainkat az alkotók egyedisége, sokoldalúsága hívja életre, olykor humorral, máskor drámával reagálva világunkra, kibontva-kifordítva sokakat érintő kérdéseket, jelenségeket.

 

Célunk, hogy közös értéket teremtsünk, és a színház nyelvén, nyitott szellemiséggel párbeszédet kezdeményezzünk, kifejezve magunkat, illetve a viszonyunkat a társadalmi közeghez, amelyben élünk.

Mire gyűjtünk?


Miután ismét beindulhat az élet Magyarországon, szeretnénk talpon lenni és az előadásainkat eljuttatni több helyszínre is. Hogy ezt megvalósíthassuk, hogy a csapatunkat egyben tarthassuk, abban minden felajánlás fontos szerepet játszik. Saját hellyel nem rendelkező csoportként, bázis híján, nehezebb a pandémiás időszak alatt összetartani a csoportot, mint amikor tudtunk találkozni. Sajnos a bázis, az "otthon" hiánya fokozza a művészeink szétszéledésének esélyét. Igyekszünk minden lehetőséget megragadni ahhoz, hogy amint lehet visszatérhessünk a közös alkotói munkához és a közönségünkhöz.

 

Ha minket támogatsz, akkor egy valódi civil kezdeményezésű előadó-művészeti csoport munkáját, összetartását és megmaradását támogatod.


 


Mire használtuk fel?


Az előző évben kapott 1 %-os felajánlásokat egy közös alkotói tér megvalósulásának érdekében használtuk fel.
Csoportunk egy hasznos, online térben is támpontokat nyújtó, alkotói továbbképzésen vett részt. Ennek a workshopnak a megvalósulásával közvetve a Ráday utcában elindult Kettőspont Színházat és Kispont Galériát támogattuk az elindulás pillanataiban. Ezen a helyen is láthattok majd minket is játszani a jövőbeni terveink szerint.


Képgaléria