Bemutatkozás


A Robert Burns Nemzetközi Alapítvány (Robert Burns International Foundation, RBIF) 2005-ben jött létre a Magyar-Skót Társaság tagjaiból azzal a hosszútávú elkötelezettséggel, hogy professzionális és átlátható módon végezzen adománygyűjtést, beteg és hátrányos helyzetű gyermekek javára.

 

Az Alapítvány fő tevékenysége támogatások, adományok gyűjtése Magyarországon illetve Közép-Európában élő beteg és hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése céljából. 2015-ig az Alapítvány egy millió eurót meghaladó összeget gyűjtött konkrét támogatási felhívások nyomán, valamint magyar gyermek-egészségügyi intézmények számára nyújtott rendszeres támogatások formájában. Az Alapítvány minden évben megrendezi a Robert Burns nevét viselő jótékonysági bált, melyre legközelebb 2017. január 28-án kerül sor a Corinthia Hotelben.

 

Az RBIF védnökei az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Magyarország Egyesült Királyságba akkreditált nagykövete, tiszteletbeli elnöke pedig Sir Alex Ferguson, a Manchester United Football Club volt vezetőedzője.