Bemutatkozás


A Skool, egy független, magyar szervezet, a Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje.

 

Jövőnk irányát meghatározza a technológiai fejlődés. Ezzel nem csak tisztában vagyunk, hanem munkánkkal támogatjuk is.

 

8-18 éves korú lányoknak nyújtunk INGYENES technológiai foglalkozásokat újszerű oktatási formában. Célunk, hogy növeljük a résztvevők technológiai affinitását, és ezáltal szélesítsük a bevonási és foglalkoztatási spektrumot, hogy a jövőben legalább annyi nő vegyen részt az innovatív technológiák létrehozásában, mint amennyien már ma is használják azokat. 

 

Alapítványunk minden műhelyfoglalkozást ingyenesen biztosít. Meggyőződésünk, hogy a programozás nemektől független tevékenység, vagyis nyitottság, érdeklődés és szorgalom kérdése.  Ezért a fiatal lányoknak lehetőséget adunk arra, hogy kipróbálják magukat ezen a területen.

 

Programjainkkal arra törekszünk, hogy megmutassuk a fiatal lányoknak, miről szól a technológia, és hogy milyen jövőbeni karrierlehetőségek rejlenek számukra ebben az izgalmas világban. Mindezzel pedig arra szeretnénk ösztönözni és inspirálni őket, hogy a technológia területén válasszanak majd a későbbiekben továbbtanulási-, és munkalehetőségek közül.

 

Célunk továbbá az is, hogy a fiatalok a tanulást sikerélményként éljék meg, mint felfedező, örömteli tevékenységet. A gyakorlatias, gyermek és emberközpontú programjaink segítik a fiatal lányokat abban, hogy ők is aktív szereplőivé váljanak a technológiai innovációnak, és képesek legyenek arra, hogy saját jövőjüket alakítsák, formálják és sikereket érjenek el szakmájukban ezen a területen.

 

Küldetésünk, hogy pozitív és fenntartható társadalmi hatást indítsunk el Magyarországon, elősegítve a nemek közötti egyensúly megteremtését a szektorban. Hiszünk abban, hogy a női munkavállalók fokozott szerepvállalása a technológia területén már 5-10 éves távlatban is hozzájárul egy gazdagabb innovációs ökoszisztéma kialakításához.

 

 

Mire gyűjtünk?


Szívügyünk, hogy egyre több fiatal lánynak mutassuk meg a technológia világát, ezzel is sokszínűbbé téve a technológiai alkotást.

 

1 felajánlással 1 lány számára tudunk ingyenes Skool foglalkozást biztosítani.

 

 


Képgaléria

Videó