Bemutatkozás


A Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő emlékének ajánlott alapítvány célul tűzi névadója szellemi és erkölcsi örökségének ápolását.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány Szekszárdon és környékén, a helyi szociális munkát végző szervezetekkel, az ott tevékenykedő egyházakkal és karitatív szervezetekkel, iskolákkal, gazdálkodó szervezetekkel együttműködésben szervez és támogat olyan sport-, kulturális-, és egyéb közösségi eseményeket, melyek célul tűzik ki a régióban élő rászoruló családok segítését.

Országos és nemzetközi szinten támogat rászoruló családokat, személyeket, közösségeket, különös tekintettel a Kárpátalján élő szórványmagyarság megsegítését szem előtt tartva.

Az alapítvány ezen túlmenően feladatának tekinti felhívni a figyelmet a szociális munka területein áldozatos és példaértékű tevékenységet végző személyekre, közösségekre, tevékenységük társadalomra gyakorolt hatására.

Ezen tevékenységének keretében a Twickel Szőlőbirtok Kft. fő támogatásával alapította a Jószolgálat-díjat, amelyet minden évben, névadója, Twickel-Zichy Mária Terézia február 10-i születésnapjához igazodva ad át a szociális munka területén kiemelkedő munkát végzőknek.

További részletekét látogasson el a Jószolgálat-díj weboldalára, vagy kövesse munkánkat a díj közösségi oldalán: www.joszolgalatdij.hu; facebook.com/joszolgalatdij.