Bemutatkozás


Egyesületünk 2011. óta bejegyzett szervezet.

Az Egyesület álláspontja szerint a családba született gyermek érzelmi biztonsága, biztonságos, stabil kötődése ugyanolyan fontos, mint a megfelelő fizikai ellátás. Mind a kötődés, mind a megfelelő fizikai fejlődés teljesüléséhez megfelelő érzelmi gondozás szükséges. A válaszkészség biztosítja a gyermek jelzéseire való megfelelő reakciót, mellyel kielégülnek a gyermek természetes, ösztönös igényei, és ebből táplálkozva egészséges lelkű felnőtt válhat belőle. 
Az Egyesület szerint a gyermekek olyan ösztönökkel, ősi programokkal jönnek a világra, melyek helyes figyelembevételével a gyermek a megfelelő érzelmi támogatást kapja, ami saját, személyes kiteljesedését hozza magával. A gyermekek már magzati korban képesek jelezni, mit éreznek, különböző ingerekre más módon reagálnak és ezt teszik megszületésük után is. Pontos jelzést adnak közérzetükről, igényeikről, vágyaikról. A válaszkész szülő ezeket a jelzéseket elismeri, felismeri, elfogadja, megfelelően reagál rá és reakciójával buzdítja, segíti gyermekét a jelzések további használatára, finomítására. Ily módon a gyermek biztonságos kötődésbe kerül szülőjével, biztonságosnak ismerheti meg a világot, bízik magában, szülőiben és a világban, így nagyobb korában és felnőtt korban önbizalommal teli, magabiztos életet élhet.

Szeretnénk elérni, hogy a szülők kompetensnek érezzék magukat, legyenek választási lehetőségeik, döntéseiket ők maguk hozzák meg saját szempontrendszerük, szükségletük, lehetőségük szerint.

Ezen célok érdekében különböző rendezvényeken (klubok, családi napok, tréningek, konferenciák, stb.) segítjük, szólítjuk meg a szülőket, családalapítás előtt állókat, hogy informáljuk, tájékoztassuk őket várandósság, szülés, gondoskodás témakörében, emellett egy közösségi védőhálót szeretnénk a szülők köré vonni, hogy megéljék a közösség erejét, s ellensúlyozzuk az izolációt.

Mire gyűjtünk?


- Szeretnénk folyamatosan bővíteni eszközkészletünket, mellyel a hordozni vágyó anyák igényeit elégítjük ki

- Befolyt adományokból előadói díjakat, színvonalas rendezvényeket kívánunk lebonyolítani

- Terembérlet

- Weboldal fejlesztés

- Ország távolabbi pontjaira eljutni, hogy ott is tarthassunk előadásokat, foglalkozásokat

- Kommunikációs háló fejlesztése

- Szélesebb programkínálat létrehozására, melyek szintén a családok összetartását szolgálnák