Bemutatkozás


Modern tehetséggondozás, egyedülálló tömegrendezvények, valódi közösségi élmény - A Matematika Összeköt Egyesület szabadtéri matekversenyeivel, matektáboraival és egyéb különleges programjaival évente közel tízezer emberhez jut el, és ez a létszám meredeken növekszik.

 

ÉLMÉNYALAPÚ MATEMATIKA MINDENKINEK

Rengetegen szeretik a fejtörőket, rejtvényeket, társasjátékokat. Hiszünk abban, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához – korra való tekintet nélkül!

 

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

A mozgás felgyorsítja a keringést, és ez pozitív hatással van általános közérzetünkre is. Rendezvényeinken nagy hangsúlyt kap a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése úgy, hogy kihasználjuk a modern technika által kínált lehetőségeket is.

 

KOOPERATÍV GONDOLKODÁS

Ha csapatban dolgozunk, élvezetesebb az időtöltés – legyen szó iskolai, munkahelyi, vagy akár otthoni, családi feladatról. Célunk, hogy a közös gondolkodás előnyeit közvetítsük gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

KÖZÖSSÉGTEREMTÉS

Hiszünk abban, hogy az azonos érdeklődésű fiatalok összekovácsolása a rengeteg közös élményen és barátságon túl hosszú távon is kiemelkedő eredményekkel kecsegtet. Valódi, kreatív közösségi platformot teremtünk minden érdeklődő számára.

 

PEDAGÓGUSPÁLYA-NÉPSZERŰSÍTÉS

Rendezvényeinken számos olyan helyzetet teremtünk, ahol a fiatalok pedagógusszerepben is próbára tehetik magukat. Ezzel közvetett módon ösztönözzük a tehetséges diákokat a tanári életpálya választására.

 

KREATÍV MEGOLDÁSOK

Nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló rendezvényszervezési és pedagógiai ötleteket valósítunk meg. Be szeretnénk építeni a fiatalok gondolkodásába: Magyarország szellemi tőkéjét hamarosan ők hordozzák, a jövő rajtuk múlik.

Mire gyűjtünk?


A Matematika Összeköt Egyesület nonprofit szervezetként gondozza rendezvényeit. A részvételi díjakat úgy kalkuláljuk, hogy az kizárólag a közvetlen szervezési költségeket fedezze, ugyanis lehetőségeinkhez mérten minden érdeklődőhöz szeretnénk eljutni, azok anyagi helyzetére való tekintet nélkül. Az elmúlt évek dinamikus növekedésének köszönhetően a szervezési és adminisztrációs feladatok megsokszorozódtak, így a tagok részéről folyamatosan nagy energia-befektetésre, valamint főállású munkatársakra van szükség. Ahhoz, hogy az Egyesületet és programjainkat hosszabb távon is fenntartható pályára tudjuk állítani, nagy szükségünk van a támogatásokra.


Képgaléria