Azon magánszemélyeknek, akiknek adófizetési kötelezettségük van, minden évben lehetőségük van a személyi jövedelemadójuk 1+1%-ának felajánlására. Az első egy százalék egy érvényes civil szervezetnek ajánlható fel, míg további egy százalék a 31 elismert egyház és egy kiemelt költségvetési előirányzat valamelyikének. A felajánlás nem kerül semmibe, ugyanakkor a kedvezményezettek jelentős segítséget kaphatnak tevékenységük
fejlesztéséhez.
 
 

Meddig van lehetőség a felajánlásra?

2016. május 20-ig van lehetőség a rendelkező nyilatkozatot megküldeni az adóhatóságnak. Az EGYSZA elnevezésű lapot postai vagy elektronikus úton küldhetjük el a bevallás részeként, vagy függetlenül a bevallástól. A határidő jogvesztő, amennyiben lecsúszunk az időpontról, a rendelkezés érvénytelennek minősül.
 

Kik a kedvezményezettek?

Az Adó1százalék.com portálon kedvezményezett keresőjében több ezer civil szervezet, elismert egyház és kiemelt költségvetési előirányzat található, amelyeknek akár egy gombnyomással is felajánlhatja adója 1+1%-át.
 
Felajánlás előtt célszerű meggyőződni arról, hogy a kiválasztott civil szervezet nem szerepel az adóhatóság által kizárt kedvezményezettek listáján. A regisztrált kedvezményezetettek listáját itt, az 1%-ot fogadó egyházak technikai számát pedig itt érheti el.