A Bátor Tábor Alapítványnak ítélték oda a hazai egészségügyi szakma egyik legrangosabb elismerésének számító Astellas különdíját a nagybeteg gyermekek és családjaik részére szervezett élményterápiás munkájáért. A díj alapítói a kivételes hazai egészségügyi kezdeményezések elismerésére hívták életre a különdíjat, melyet a hazai orvosi szakma kiválóságaiból álló szakmai zsűri ítélt oda a Bátor Tábornak.
 
Az alapítvány önkéntes orvosa, Dr. Benyó Gábor gyermekonkológus és –hematológus főorvos a rehabilitációs és krónikus ellátás szakterületen vehette át Az év orvosa díjat.
 
A 2001-ben még 70 fővel, nyári élményterápiás táborként induló kezdeményezésnek köszönhetően mára 5500-ra nőtt azon daganatos és krónikus beteg gyerekek és családtagjaik száma, akik élvezhették a terápiás rekreáció egész további életükre kiható, gyógyító hatását.
 
Az alapítvány munkatársai és önkéntesei hónapok óta készülnek az idei első turnusokra, ennek eredményeképpen a héten újra gyerekzsivajtól lesz hangos a hatvani táborhely.
Idén már 15 turnusban rekordszámú, több mint 1000 táborozó részesülhet gyógyító élményekben kora tavasztól egészen késő őszig.
 
"A Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz az embertől."
 
Az alapítvány célja, hogy további támogatásokkal akár egész évben ingyenesen fogadhassák a növekvő számú jelentkezőket, akik itt gyűjthetnek erőt a további gyógyulásukhoz.
 
Forrás: MTI