Elindult az 1%-os kampányhajrá, ugyanis a felajánlás végső határideje május 20-a. A civil szervezetek és az egyházak már turbó üzemmódra kapcsolnak, egyre több felületen, fórumon buzdítanak, hogy támogassuk őket adónk 1%-ával. Az idei év legérdekesebb és viccesebb kampányaiból gyűjtöttünk egy csokorral.
 

Rex Kutyaotthon Alapítvány – a legmeghatóbb

 
A Rex Kutyaotthon Alapítvány szívszaggató és egyben merész ötlettel rukkolt elő idén. A kampány főhőse a félszemű Milli, aki kölyök korában emberi bántalmazások következtében súlyos és maradandó sérüléseket szerzett. A kampány az állatok kiszolgáltatottságára és a kegyetlen emberi bánásmódra hívja fel a figyelmet.
 
 
 

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége – a legizgalmasabb

 
Csak kapkodjuk a fejünket a Krisna-tudatú Hívők Közösségének kampányfilmjén, ami egy az egyben az akciófilmek világára hajaz. Az ügyesen összevágott „trailer” izgalmasan, figyelemfelkeltően mutatja be az egyház tevékenységét és a mindennapok „hőseit”.
 
 

A TASZ – a legfrappánsabb

 
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) mindenképp megérdemli 2015 legötletesebb kampánya címet. Focis kisfilmje nemcsak képileg találó, de az elképesztően kreatív, áthallásos szövege ügyesen hívja fel a szervezet tevékenységére a figyelmet.
 
 

Salva Vita Alapítvány – a legőszintébb

 
A fogyatékkal élők munkába állását segítő Salva Vita Alapítvány kampányfilmjében értelmi sérült emberek osztják meg tapasztalataikat a munkavállalásról – egyszerűen és természetesen. A videó önmagáért beszél.
 
 

Leukémiás Gyermekekért Alapítvány – a legbevállalósabb

 
Tizenkét magyar sztár mutatkozik kopasz fejjel a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kampányában. Szerintünk ez idei év legmerészebb 1%-os húzása, még úgy is, hogy a sztárokat csak elmaszkírozták.
 
További érdekes kampányokat a „A Legjobb 2015-ös adó 1% kampány” címmel indított nyereményjátékunkban talál. Az áprilisban indult játékban a szavazók között 3 értékes nyereményt sorsolunk ki, míg a nyertes szervezet nagy értékű reklámkampányban részesül. Itt tud szavazni. A fent felsorolt kampányok egyébként nem szerepelnek játékunkban.
 
Ha még nem tudja idén kinek adja 1%-át, akkor keresgéljen tovább az Adó1százalék.com szervezet-böngészőjének segítségével, amellyel tevékenység és település szerint is kereshet.
 
 
Szerző
Ivanyos Judit