A Bátor Táborban évente már több mint 1000 daganatos és krónikusan beteg gyerek és családja meríthet erőt és önbizalmat a gyógyuláshoz. A tábor egy egyedülálló hely Magyarországon, ahol a súlyosan beteg gyermekek és családjuk számára élménnyé válik a gyógyulás. A program teljes mértékben ingyenes a részt vevők számára.
 
„Kisfiam komoly műtéten esett át. Szerencsére azóta rendben van. Életében most volt először a Bátor Táborban. Egész héten izgultam miatta és azon gondolkodtam, hogy nem is őt, hanem minket kellett volna erre felkészíteni. Már hajnalban elindultam, hogy időben odaérhessek érte. Egy csillogó szemű kisfiú állt előttem. Boldog volt, és nem csak azért, mert találkoztunk, hanem mert annyi élménnyel gazdagodott ezekben a napokban, annyi barátot szerzett, hogy az leírhatatlan” – mesélte Zsófia, Peti édesanyja.
 
Peti számára különösen nagy élmény volt a magas-kötélpálya és az íjászat, hisz végre megfeledkezhetett a betegségéről és újra gyerek lehetett a Bátor Táborban.
 
 

Ingyenes élményterápia

Petihez hasonlóan a Bátor Tábor Alapítvány ingyenes táboraiban évente már több mint 1000 daganatos és krónikusan beteg gyerek és családja meríthet erőt és önbizalmat a gyógyuláshoz. A Bátor Tábor egy egyedülálló hely Magyarországon, ahol a súlyosan beteg gyermekek és családjuk számára élménnyé válik a gyógyulás. Az alapítvány 2001 óta szervez a családok számára ingyenes élményterápiás programokat, súlyosan beteg – köztük daganatos, cukorbeteg, ízületi gyulladással, izombetegséggel, gyulladásos bélbetegséggel élő – gyermekeknek és családjuknak, amely kiegészíti a kórházi kezeléseket, segíti a gyógyulást.
 

A magaskötél-pályától az íjászatig

A tavasztól őszig tartó turnusok alatt rengeteg örömben és sikerélményben van része a gyerekeknek – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. A táborban azonban újra gyerekek lehetnek. Az előző héten akár még a kórházi ágyban fekvő gyermek a Bátor Táborban biztonságos körülmények között, állandó orvosi felügyelet mellett minden olyan élményt megkaphat, amit a betegség elvett. Magaskötél-pályán kalandozhatnak, íjászkodhatnak, zene-, kézműves- és fotóprogramon vehetnek részt. A kutatások azt igazolják, hogy a táborban alkalmazott élményterápiának köszönhetően nő a gyerekek önbizalma is.
 
 

Az 1%-os támogatások fontossága

Ha szeretnéd támogatni a Bátor Tábor céljainak megvalósítását, adományoddal hozzájárulsz, hogy 2015-ben még több beteg gyermek és családja számára legyen élmény a gyógyulás.
Az alapítvány számára nagyon fontosak a magánszemélyektől kapott, rendszeresen ismétlődő adományok, ennek része az SZJA 1% felajánlás is. 2014-ben a Bátor Tábor a harmadik helyre lépett a civil 1%-os listán, majdnem 85 millió forint felajánlás érkezett a szervezethez összesen 18879 fő részéről.
 
Támogasd idén is a súlyosan beteg gyerekek gyógyulását! Segíts, hogy újra gyerekek lehessenek!
 
Köszönjük!
 
 
 

A Bátor Tábor a számok tükrében

6535
2001 és 2014 között több mint 6500 táborozó vett részt programjainkon.
 
1000
Évente már több mint 1000 táborozót várunk turnusainkba, ahol lehetőségük nyílik olyan programok kipróbálására, amelyekben betegségükből kifolyólag máshol nemigen
vehetnének részt.
 
2000
Több mint 2000 önkéntes segíti programjaink megvalósítását.
 
62
Összesen 49 magyar és 13 külföldi kezelőközponttal állunk kapcsolatban. Ez garantálja, hogy a kiválasztást olyan szakemberek végzik, akik a gyermeket, családot a legjobban ismerik.
 
6
Hat betegségcsoportból érkeznek hozzánk gyerekek. Táborozóinkat daganatos betegséggel, diabétesszel, haemophiliával, krónikus ízületi gyulladással, izombetegséggel gyulladásos bélbetegséggel kezelik.
 

Bátor Tábor Alapítvány

1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 46-48.
batortabor@batortabor.hu
www.batortabor.hu
www.facebook.com/batortabor