Bemutatkozás


 

Nem célunk megváltani a világot. De hiszünk az emberben, az emberi szabadságban és abban, hogy minden embernek egyenlő joga és méltósága van.

 

Hiszünk az emberi jogok egyetemességében. Hiszünk a sokszínűségben, a szociális, egészségügyi és lelki biztonsághoz való jogok egyenlőségében.

 

Hiszünk az objektív információ nékülözhetetlenségében, a szexedukáció fontosságában, a szex és a droghasználat biztonságossá tételében, és abban, hogy minden embernek egyformán joga van dönteni az életviteléről, testéről, kockázatos viselkedéseiről és egészségéről.

 

Minden embernek ugyanakkora esélyt kell biztosítani arra, hogy megismerhesse HIV státuszát, és tényszerű, személyre szabott szexedukációs tanácsadásban részesüljön.

 

Hiszünk szaktudásunkban, pragmatizmusunkban, elhivatottságunkban, önmagunkban. Hiszünk abban, hogy a HIV vírus terjedése megállítható, a HIV járvány kitörése megelőzhető. 

 

A fentiekhez egyrészt ártalomcsökkentő szolgáltatásainkkal és ártalomcsökkentő eszközök biztosításával járulunk hozzá. Másrészt anonim, önkéntes beleegyezésen alapuló, diszkrét, előítéletmentes, gyors, megbízható HIV tesztelést és tanácsadást végzünk az utcán, bérelt buszban, szórakozóhelyeken, lakásban, irodában, munkahelyen, padon. Mindenhol, ahol lehetőség és igény van rá.

 

Az egészséges, kiegyensúlyozott élet elérésében nélkülözhetetlen a szexedukáció. Ezért fontosnak tartjuk, hogy a szexet ne csak gyakoroljuk, hanem beszéljünk is róla. Merjünk kérdezni, merjünk bizonytalanok lenni, tudjunk válaszolni.

 

Programjainkban hangsúlyosan jelenik meg  a különösen sérülékeny csoportok _ MSM-ek (men who sex with men), intravénás szerhasználók, szexmunkások, fogyatékkal élők _ tagjainak segítése és érdekeik képviselete.

 

Tesszük mindezt  egyrészt azért, mert tudjuk, hogy a fenti csoportok segítésével közvetve a társadalom egészére borítunk védőhálót.

Másrészt azért, hogy minél több ember biztonságban, egészségben és boldogságban élhessen.

Harmadrészt pedig azért, mert hisszük, hogy szolgáltatásainkkal közvetve a gyermekeink egészséges és boldog jövőjének alapjait fektetjük le.

 

Szervezetünk víziója egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többé HIV vírussal.

 

Céljaink eléréséhez az együttműködésedre és támogatásodra van szükségünk.

 

Amennyiben azonosulni tudsz értékeinkkel és küldetésünkkel, illetve részese lennél egy egészségesebb és boldogabb jövő megteremtésének, támogass minket!                                        

 

       

                  ADOMÁNYAIDAT ÉS BIZALMADAT EZÚTON IS KÖSZÖNJÜK!

 

Az adományok felhasználásáról a vonatkozó jogszabályokkal összhangban részletes tájékoztatást teszünk közzé weboldalunkon.

 

2017.06.28-án felvételt nyertünk az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályzó Testületébe, tehát papírunk van arról, hogy Etikus Adománygyűjtő Szervezet vagyunk :)

 

Egyéb infók:

http://altalap.hu/

instagram.com/altalap 
http://alternativaalapitvany.tumblr.com

 

Mire gyűjtünk?


Szervezeti szinten:

Az Altalap pénzügyi stabilitását a fundraising tevékenységek tervezett és profi megvalósításában, illetve a marketing és kommunikáció összehnagolásában látjuk. A hatékony megvalósításhoz  tudásra _ így képzésekre _, kommunikációra és pénzre van szükségünk.

 

Szeretnénk minél fenntarthatóbban, átláthatóbban, mérhetőbben működni.

Szeretnénk mindenki számára érthetően kopmmunikálni, hogy milyen hatékonysággal dolgozunk, milyen a társadalmi hasznossága munkánknak.

 

Szeretnénk ha munkatársaink minél több szakmai- és személyiségfejlődést elősegítő képzésen és tréning vennének részt.

 

Projekt szinten:
Szeretnénk minél több embert elérni szolgáltatásainkkal, amelyhez egyrészt a megpályázott szűrőbuszunk átalakítására, másrészt HIV/Szifilisz gyorstesztekre és ártalomcsökkentő eszközökre van szükségünk.

 

 


Mire használtuk fel?


Fentieken túl, a céljaink elérésére, a klienseink segítésére és a társadalom jobbá tételére, egy egészségesebb és boldogabb jövő alapjainak letételére használjuk fel a támogatásokat.

 

                   Csatlakozz, támogass és legyünk Mi az a generáció,
                                  akik megállítják a HIV járványt! 

 

 

 

       “Senki sem követhet el nagyobb hibát, mint az, aki azért nem tesz semmit, 

 

        mert amit megtehet, az kicsiny.”  (Edmund Burke)


Képgaléria

Videó