Bemutatkozás


Az Életért a Rák Ellen Egyesület 2005-ben alakult. Többségében emlőműtött nők a tagjai, de férfiak is vannak a tagok között. A rákbetegség több változatával találkozhatunk tagjaink között. Rákbetegségben érintett tagjainkon kívül pártoló tagjaink is vannak B.-A.-Z. megye 17 településéből.

Fő feladatunknak a rákbetegség megelőzését, az egészség megőrzését, a tájékoztatást, a rehablitációt tartjuk. Figyelemmel kísérjük a rákbetegek helyzetét, társadalmi beilleszkedésüket szolgáló intézkedéseket. Részt veszünk a rákbetegek és hozzátartozóik felvilágosításában, egészségnevelésében. Nyílt napok tartásával a lakosság részére itájékoztatást tartunk szakemberek bevonásával (orvosok, természetgyógyászok) a rákbetegség megelőzéséről, gyógyításról. Törekszünk elfogadtatni a rákbetegek társadalmi elismertségét és helyzetének javítását. Együttműködünk a Magyarországon működő rákellenes szervezetekkel, az egészségügyi, az állami és civil szervezetekkel, és hasznosítja az együttműködésből adódó lehetőségeket. Szervezzük a tagok és hozzátartozóik szabadidejének eltöltését. Rehabiitációs tevékenységünkben a rákbetegek életminőségét javítását tűztük ki céluk.

Mire gyűjtünk?


A rákbetegek rehabilitációjára, életminőségének javítására. Különböző szabadidős programokra, kreatív tevékenységre, közös kirándulásra, bográcsozásra, utazásra, kulturális programokra, szakirodalom vásárlására, valamint az egyesület működésének biztosítására.


Mire használtuk fel?


A rákbetegek rehablititációjára, életminőségének javítására. Különböző szabadidős programokra, kreatív tevékenységre, közös kirándulásra, bográcsozásra, utazásra, kulturális programokra, szakirodalom vásárlására, valamint az egyesület működésének biztosítására.