Bemutatkozás


Megalakulás

A Bölcső Alapítvány 1995-ben a csecsemőgyilkosságok megelőzésére jött létre. Nevében is jelezve: a nem várt újszülötteknek szeretne bölcsőt, jövőt nyújtani. Az elmúlt 29 év gyakorlata azonban kitágította az eredeti célt: a krízishelyzetben lévő várandósok megsegítése töltötte ki közhasznú munkánk legnagyobb részét.
 

Sokan meggondolják magukat

Az első krízisterhes 1995 júniusában jelentkezett. Azóta több mint 1600-an fordultak hozzánk megoldhatatlan élethelyzetükben segítségért. Egy részüknek a szülésig megoldódott a helyzetük, többségük azonban a Bölcső Alapítvány közreműködésével szült, a 13 és fél éves kamaszlánytól kezdve a 48 éves anyáig. Bár szülés előtt mindannyian úgy érezték, hogy nem tudják, nem bírják, nem akarják vállalni születendő gyermeküket, a szülés után 30%-uk mégis hazavitte a nem várt újszülöttet.
 
 
 Bölcső Alapítvány

Átmeneti terhesotthon

Ezt a tényt is tevékenységünk fontos eredményének tartjuk. Természetesen azt is, hogy a többiek az újszülött osztályról közvetlenül szerető örökbefogadó családba kerülhettek segítségünkkel. Mindez nem valósulhatott volna meg az 1997-ben Szekszárdon, 2005-ben Budapesten megvalósított átmeneti terhesotthonunk nélkül, ahol a krízishelyzetbe került várandósok növekvő pocakjukkal elrejtőzhettek a lakókörnyezetük nyilvánossága elől.
 

Az 1%-os támogatások fontossága

A Bölcső Alapítvány 1999 óta folyamatosan közhasznú civil szervezet. Működésünknek, életben maradásunknak legfontosabb forrása a támogatók adó 1%-os felajánlása. Ha érintett, forduljon hozzánk segítségért. Ha pedig teheti, támogassa a Bölcső Alapítvány továbbélését.
 

Az alapítvány felhívása

Az alapítvány Önre gondolt, ha születendő gyermekének felnevelése megoldhatatlan problémák elé állítja. Az alapítvány Önre gondolt, ha régóta hiába várja családjába az új kis jövevényt. Gondoljon Ön is az alapítványra, hogy minél kevesebb gyermek éljen családon kívül.
 
Az ország bármelyik pontjáról hívhat, hívjon bennünket, telefonja célba ér: +36/20-944-3566
 
Köszönjük!
"Az újszülöttek"

Mire gyűjtünk?


Bölcső Alapítvány
 
A nem várt újszülötteknek szeretnénk bölcsőt, jövőt nyújtani. Az újszülöttek az újszülött osztályról közvetlenül szerető, örökbe fogadó családba kerülhettek segítségünkkel. Célunk továbbá a krízishelyzetben lévő várandósok megsegítése.
 
Adószámunk: 18852613-1-42

Képgaléria