Bemutatkozás


DEBRECENI ORVOSTANHALLGATÓK EGYESÜLETE

 

A Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete non-profit, közhasznú egyesületként teljes jogú tagja az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (International Federation of Medical Students' Associations), mely 1951-ben alakult, ma pedig 97 tagországgal a világ legnagyobb ifjúsági szervezete.

 

Egyesületünk szívügyének tartja, hogy minél több formában és alkalommal megszólítsa a régió lakóit, aktív szerepet vállaljon az egészségfejlesztésében, hiteles és átfogó tájékoztatást nyújtson minden érdeklődőnek. A prevenciós munkánk során különböző rendezvényeken, egészségnapokon, fesztiválokon veszünk részt, általános iskolákba, középiskolákba látogatunk el, ahol lakossági szűrést végzünk, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsokat nyújtunk az érdeklődőknek. Debrecenben és a régió településein évente több mint 300 tanórát és előadást tartunk. Olyan rendezvények állandó szereplői vagyunk, mint a Szívünk Napja, Natural Expo, AIDS Világnapja, Füstmentes Világnap, Mihály-napi nagyvásár, Országos Érszűkület Nap, Értünk Prevenciós Egyetemi Napok vagy Campus Fesztivál. Gyermek-egészségnevelő munkánk során az óvodás és kisiskolás korosztályt a Teddy Maci Kórház játékos foglalkozásaival és Fonendoszkóp Színház drámajátékaival szólítjuk meg.

 

Együttműködünk többek között a Magyar Vöröskereszttel, a Debreceni Egyetem Klinikai Vizsgálatok Irodájával, a Hajdúsági Diabétesz Egyesülettel, a Magyar Rákellenes Ligával. Munkánkat a Debreceni Klinikai Központ orvosainak és professzorainak támogatásával végezzük.

 

 

Mire gyűjtünk?


Felajánlásaikkal egyesületünk prevenciós munkáját támogatják!

 

 


Mire használtuk fel?


Prevenciós munkánkhoz kapcsolódó eszközökre