Bemutatkozás


Démétér Ház -  anya-gyermek otthon a gyógyulásért
 
Ha minket támogatsz, egy kis budapesti házikót támogatsz, mely a Szent László kórház területén áll. Jelenleg egy időben 9 család tölti méltó körülmények között mindennapjait.
 
A budapesti Szent László kórház területén álló 5A pavilon - a Démétér ház anya-gyermek otthona
 

Kiknek ad otthont a Démétér Ház?

A házat csontvelő transzplantáción átesett gyermekek és szüleik lakják.
A lábadozás időszakában, a lassan erősödő immunrendszerük miatt gyakori orvosi ellenőrzés szükséges. Ekkor a legkisebb utazás is rendkívül kimerítő és immunrendszerükből kifolyólag veszélyes a gyermekeknek. A családoknak emellett anyagilag is megterhelő gyermekük biztonságos szállítása - főként, mivel sok családot vidékről irányítanak a budapesti Szent László kórházba.
 
Hiszünk a család gyógyító erejében!
 

Támogatónkként Te is nagykövete leszel céljainknak:

 
1.Anya és apa jelenléte létfontosságú egy beteg gyermek számára! A rosszindulatú daganatos betegségek egy apróság és egy család életét is nagyon komolyan befolyásolja, több évig tartó kórházi jelenlétet követel. A Démétér ház e nehéz időszak alatt segít. 9 apartmanunk egész évben teljes kihasználtsággal üzemel.
 
2.Méltó körülményeket biztosítunk: az otthon melegét tanulással, játékokkal, kertészkedéssel, főzéssel, sok-sok szülői együttléttel biztosítjuk, ami jelentős lelki támaszt jelent a gyógyuláshoz. Tekints be mindennapjainkba Facebook oldalunkon! https://www.facebook.com/demeteralapitvany
 
A László kórház 5A pavilonja mögött Zolika - a ház kis lakója - virágokat ültet!
 
3. Felzárkózás a tanulásban - Erika és Gabi tanárnő segítségével a matek és irodalom házi a mindennapokat céllal és tudással tölti meg!

Mire gyűjtünk?


Miért van szükségünk támogatásodra?
 
1.2006-ban a Démétér Alapítvány csupaszív önkéntesekkel és jelentős közösségi összefogással épült. A Szent László kórház vezetése által felajánlott, használaton kívüli épületet alakítottuk át, ahol jelenleg 9 családnak biztosítunk otthont. A betegek száma azonban évről évre sajnos egyre nő, ezért további 9 apartmannal szeretnénk bővíteni a házat, ahol a gyermekek rehabilitációja megoldható.
 
2.Rendszeres rezsi költségek - A Ház működtetésének teljes költségét alapítványunk feladata biztosítani a beérkező támogatásokból.
 
3.Szociális segjtség - A családok hatalmas anyagi áldozatokat vállalnak a sikeres kezelésekért. Otthonunk azonban nem csak egy összekomfortos lakó-ingatlanként funkcionál számukra, annál sokkal több! Nap mint nap programokkal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, sütéssel-főzéssel, kertészkedéssel, mozgással és tanulással igyekszünk feldobni a családok mindennapjait.
 
A Démétér ház egy apró pont a világban, de annál több szeretetet és összefogást rejt magában! Adód 1%-ával Te is részese és Nagykövete leszel családjaink életének!
 
Kérünk Téged rendelkezz adód 1%-ával a Démétér Alapítványnak!
 
Köszönjük, hogy Te is támogatod munkánkat!
 

Képgaléria