Bemutatkozás


Démétér Ház -  anya-gyermek otthon a gyógyulásért
 
Ha minket támogatsz, egy kis budapesti házikót támogatsz, mely a Szent László kórház területén áll. Jelenleg egy időben 14 család tölti méltó körülmények között mindennapjait.
 
 

Kiknek ad otthont a Démétér Ház?

 
A házat csontvelő transzplantáción átesett gyermekek és szüleik lakják.

A Démétér Ház nélkül a vidékről érkező gyerekek elszakadnának családjuktól, amikor legnagyobb szükségük van a szülő biztonságot adó, állandó jelenlétére.

A lábadozás időszakában, a lassan erősödő immunrendszerük miatt gyakori orvosi ellenőrzés szükséges. Ekkor a legkisebb utazás is rendkívül kimerítő és immunrendszerükből kifolyólag veszélyes a gyermekeknek. A családoknak emellett anyagilag is megterhelő gyermekük biztonságos szállítása - főként, mivel sok családot vidékről irányítanak a budapesti Szent László kórházba.

Támogatónkként Te is nagykövete leszel céljainknak!
 
 
 

Mit adunk?

 
  • Ingyenes lakhatást biztosítunk a családoknak, akik enélkül szétszakadnának, és hetente többszáz kilométert kéne ingázniuk
  • Tisztító- és fertőtlenítő szereket vásárolunk a tökéletes higiéniáért, hiszen a legyengült immunrendszer miatt nálunk ez életbevágóan fontos!
  • Modern eszközökkel szereljük fel a tanulószobánkat, ahol Erika és Kriszti tanító nénik segítik a gyerekeket. Így a kezelések alatt sem szakadnak el teljesen a hétköznapi élettől, és a saját osztályukba tudnak visszatérni.
  • Tornaszobát rendezünk be a fizikai felépülés segítésére. A betegség, a kezelések és a hosszú kórházi fekvés után a gyerekek gyakran annyira legyengülnek, hogy újra kell tanulniuk járni, szaladni, mozogni.
  • Rendbetesszük a kertet, játszóteret építünk a gyerekeknek. Itt a szabadban mozoghatnak, játszhatnak, erősödhetnek.
  • Szeretetet - lelki, érzelmi támogatást nyújtunk a szülőknek. Pszichológus és lelkigondozó áll a családok rendelkezésére, és a hazatérésük után is bátran fordulhatnak hozzánk bármilyen kérdés, bizonytalanság esetén.
 

Mire gyűjtünk?


2023-ban az add 1% felajánlásokból és magánszemélyek támogatásából elkészült az új terápiás központunk Szanazugon, Békés megyében. Itt a kórházból való hazatérés után nyújtunk további segítséget a felépüléshez, a súlyos betegség traumájának feldolgozásához. 
 
A Ház kertjét még teljesen fel kell újítani, és szeretnénk játszóteret is építeni a gyerekeknek!
 
Adód 1%-át idén erre, valamint a két központunk fenntartására, folyamatos fejlesztésére fordítjuk, hogy még több segítséget nyújthassunk még több családnak.
 

Mit mondanak rólunk?

 
 

Ha csak egy történetet olvasol ma el, ez legyen az.

 
Pistike több mint 30 napot töltött a steril boxban. Szövődmények, pánik, nehéz napok és éjszakák. Eközben körülöttük elvesztettek sorstársak: apró gyermekek, akikért a szüleik éppen úgy küzdöttek, mint ők. “Mindezt látod és hallod. A szív egy kicsit mindennap megszakad, de mi még itt vagyunk és menni kell tovább!”


“Egyik gyerekem steril boxban, a másik a műtőben”


Egy májusi napon végre kinyílt a steril box ajtaja. “Lekerülhettünk a csodás Démétér Házba, ahol végre újra együtt volt a családunk.” De már semmi nem olyan volt, mint előtte… “Sokkal erősebb, egymásba kapaszkodó, örök és elválaszthatatlan szövetség lettünk gyermekeimmel.”  meséli Pistike anyukája.
 
 
A Démétér ház egy apró pont a világban, de annál több szeretetet és összefogást rejt magában! Adód 1%-ával Te is részese és Nagykövete leszel családjaink életének.

 
Kérünk Téged rendelkezz adód 1%-ával a Démétér Alapítványnak!
 
 
Tekints be mindennapjainkba Facebook oldalunkon!
 

Képgaléria