Bemutatkozás


Dunakanyar Oktatási Műhely Alapítvány legfontosabb tevékenysége a visegrádi Apátkúti Erdei Ált. Isk. és Komplex Művészeti Program fenntartása, az iskola programjainak megvalósításához szükséges források előteremtése. E mellett a Dunakanyarban számos programot finanszíroz az alapítvány ami mindenki számára elérhető kulturális és sport tevékenység.

Mire gyűjtünk?


Az alapítvány célja:


Tartós közérdekű célok

Személyek ösztönzése arra, hogy támogassák a Dunakanyarban élő és tanuló gyermekek testi és lelki egészségének megőrzésére, szabadidejük szervezett eltöltésére, sport- és szabadidős tevékenységük szervezésére irányuló kezdeményezéseket.
Környezetvédelmi oktatói tevékenység.
Ökológiai szemlélet kialakítása iskolai és azon kívüli pedagógiai programokon keresztül.

 

Kiemelt célok:

 

A magyar oktatás és nevelésügy fejlesztéséhez való közvetlen hozzájárulás, személyközpontú óvoda, alap és középfokú iskola kialakítása, működtetése.
A gyermekek segítése, az életpályájuknak nagykorúvá válásukig történő egyengetése, ezen belül szakmájuk vagy továbbtanulási útjuk kiválasztásának segítése, tehetségük gondozása.
Anyagi és eszmei támogatás nyújtása a Dunakanyarban működő alternatív iskolában folyó oktató-nevelő munka feltételeinek javításához.
A hátrányos helyzetű tanulók és sajátos nevelési igényű gyermekek segítése.
Ökológiai központú gondolkodásban való példamutatás.


Mire használtuk fel?


A beérkező 1%-ot céljaink megvalósítására szeretnénk fordítani.

 

Köszönjük!