Bemutatkozás


Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítse a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályának munkáját.
 
Elsődleges feladatunknak a dél-dunántúli régióban a gyermekhematológiai és -onkológiai ellátás javítását tekintjük. Küldetésünk fontos része a gyermekkori rosszindulatú betegségben, illetve súlyos, nem rosszindulatú vérképző szervi betegségben szenvedő gyermekek és családjaik segítése az aktív kezelés idején, az azonnali rehabilitáció elkezdésében (lelki, pszichés, testi támogatás), az életbe való visszavezetésben (rehabilitáció), a palliatív kezelés, illetve gyász során; emellett az otthoni gyermekhospice szolgáltatás kialakítása és működtetése, s abban a lehető legaktívabb közreműködés.
 
A missziónkban említetteken túl fontos célnak tartjuk azt is, hogy a hosszantartó kezelésekkel összefüggő speciális élethelyzetek miatt ne sérüljön a gyermek-szülő kapcsolat. Olyan közösségi terek, helyiségek létesítését igyekszünk elősegíteni, ahol a család minőségi időt tölthet együtt, s dolgozunk a szülő és az onkohematológiai team közti – a gyógyulás érdekében való minél hatékonyabb – kapcsolat és együttműködés mind jobbá tételén is.
 
Alapítványunk ugyancsak lényeges feladatának tekinti azt, hogy az onkohematológiai osztályon dolgozó megőrizzék testi, lelki és szellemi jóllétüket, szaktudásuk pedig mindig naprakész legyen. Ennek érdekében speciális témájú továbbképzésekhez (pl. hospice tanfolyam), kiégést megelőző tréningekhez, továbbá különböző csapatépítő programokhoz biztosítunk támogatást.
 

Támogatás cégként

Alapítványunk 2011 óta működik a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályának közhasznú háttér-szervezeteként. Célunk az osztályon folyó munka anyagi, tárgyi és személyi feltételeinek biztosítása.
 
Amennyiben az Ön cége hozzá tud járulni alapítványunk tevékenységéhez akár pénzbeni, akár természetbeni támogatással, köszönettel fogadjuk bármelyiket. Hálásak vagyunk minden segítségért, amit a daganatos, leukémiás beteg gyermekek ellátásának javítására, fejlesztésre, eszközök megvásárlására, élmény terápiára,  szakmai és személyi feltételek biztosítására fordíthatunk.

Cégként az alábbi módon nyújtható támogatás részünkre:
  • Banki átutalással az alapítvány MKB banknál vezetett bankszámlaszámára: 10300002-10531950-49020012
  • Sárga színű postai csekk befizetésével, melyet e-mailben vagy telefonon igényelhet
 

Mire használtuk fel?


Adó 1 százalék / Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány
 
Ezúton is köszönjük a támogatást azoknak, akik a 2011. évi alapításunk óta önzetlenül segítettek az alapítványnak és ezzel együtt a daganatos, beteg gyermekeknek!
 
Az alapítványunk legnagyobb bevételi forrásából, az adó 1%-okból fordíthattunk daganatos, leukémiás gyermekek és családjaik támogatására, a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztály műszerezettségének fejlesztésére, valamint a daganatos, leukémiás gyermekkori betegségek gyógyításával foglalkozó szakemberek továbbképzésére.
 
A felajánlásoknak köszönhetően az élményterápiás programjainkkal több családot tudtunk átkarolni, javíthattunk a daganatos és leukémiás gyermekek körülményein és az ellátás színvonalán, továbbá részt vállalhattunk a PTE Gyermekgyógyászati Klinika fejlesztésében és új, kiegészítő kezelések finanszírozásában. 
 
Magyarországon az adózók 50%-a nem rendelkezik az adója 1 százalékáról, így az visszakerül az államkasszába. 
 
Adóbevalláskor gondoljon arra, hogy az adó 1 százalék felajánlása Önnek csupán egy formanyomtatvány kitöltése, azonban az összeg gyermekek életét teheti jobbá, mentheti meg!
 

Adó 1 százalék

Ha szeretné alapítványunkat támogatni az adója egy százalékával, nincs más dolga, mint a rendelkező nyilatkozaton feltüntetni adószámunkat, nevünket, majd az SZJA bevallással együtt benyújtani azt a NAV-hoz. A rendelkező nyilatkozat kitöltésével kapcsolatban keressen bennünket bizalommal, készséggel állunk az Ön rendelkezésére e-mail: info@eurakvilo.com; tel: + 36 30 516 49 82).
 
Amennyiben az alapítványunknak ajánlja fel adója egy százalékát, győződjön meg róla, hogy helyesen írta be adószámunkat, amely a következő: 18215962-1-02.
 
Az egészséges gyermeknek ezer vágya van, a betegnek csak egy: hogy meggyógyuljon.
 
Támogassa Ön is adója 1 százalékával az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány munkáját.
 

Az adó 1 százalék felhasználásával elért eredményeink

2016-ban 2 400 000  Ft adó 1%-felajánlás érkezett alapítványunkhoz, amit a daganatos, leukémiás gyermekek családjainak támogatására, kórházak műszerezettségének fejlesztésére, és a daganatos, leukémiás gyermekkori betegségek kialakulásának megelőzésére fordítottunk. 
 
A pozitív visszajelzések, a támogatások, az elért eredmények adnak erőt és kitartást a munkánkhoz.
 
Adószámunk: 18215962-1-02. A támogatását előre is köszönjük!
 
ttp://www.eurakvilo.com/hu

Képgaléria