Bemutatkozás


A Feltétel nélkül Közhasznú Alapítványt az emberek megsegítésre hoztuk létre.  Szervezetünk munkáit a névválasztásához hűségesen végzi. Feladataink sokrétűek, hiszen az emberek is sokféle életterületen szorulnak segítségre.
Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy munkáink ne merüljenek ki az eseti adományok (étel, ruhanemű és higiéniai termékek) szétosztásában, sokkal inkább, egy folyamatos kapcsolattartásra törekszünk – hogy a fent említett segítségen túl - a rászorultak helyzetén segítsünk.
 
 
Az ország több mint 30 településén jelen vagyunk missziónkkal, a Roma közösségek tagjainak felzárkóztatásában. Mivel a roma emberek évtizedes hátrányban vannak a kulturális, társadalmi, és identitásbeli területeken, ezért az Agapé egyházhoz tartozó roma közösségek vezetőinek évente több alkalommal egy és többnapos életvezetési tréninget szervezünk. Ezeken a tréningeken önkénteseink bemutatják a részvevőknek, hogy a legfontosabb változás az ember gondolkozásmódjában kezdődik el. Szeretnénk elérni, hogy ne olyan emberekként lássák magukat, akik csak segélyek és egyéb karitatív lehetőségekkel vészelhetik át az életet, hanem képesek magukat eltartani és a családjukról gondoskodni. Átadjuk nekik a bibliai alapokon nyugvó keresztény családi alapértékeket, megtanítjuk őket a munka értékére és szeretetére. Az elsajátított ismereteket magukkal viszik és továbbadják a közösségük többi tagjainak. Évente többször is meglátogatjuk ezeket a közösségeket, hogy a vezetőkön kívül a tagokkal is kapcsolatban lehessünk.
 
Roma misszió
(vezető képzés)
 
Fontos feladatunk - a fiatalok körében végzett munkánk is. Ha sikerül a fiatalságért tennünk valami hasznosat ma, akkor a jövőért tudtunk tenni. A mai fiatalok nagytöbbsége szeretetet nélkülözve nő fel. Egy szeretethiányos fiatalból frusztrált felnőtt lesz, aki - tapasztalataink szerint - szintén nehezen tudja majd a szeretetét továbbadni. Isten a mai napon is szereti az embereket. Ezt a feltétel nélküli szeretetet kívánjuk a fiataloknak átadni, de nem poros, dogmatikus módon, amitől kirázza őket a hideg, hanem a saját nyelvükön, programok, zene és élmények segítségével. Évente több tábort, egy és többnapos rendezvényt is szervezünk gyermekek és tinik részére, természetesen a korosztályuknak megfelelő nyelvezetben. Ezekben a táborokban lehetőségük nyílik a saját korcsoportjukba tartozó keresztény fiatalokkal találkozni. Ezeken a programokon nem az idő eltöltése a cél, hanem szeretnénk segíteni őket a helyes identitás, a keresztény életfelfogás kialakításában. Mindenképpen úgy alakítjuk ki a táborainkat, hogy amennyiben igény mutatkozik rá, akkor tudjunk egyénileg is foglalkozni a résztvevőkkel.
 
Tinitábor (12-22 éves korosztály)
 
Kém-Katona tábor (7-14 éves korosztály)
 
Roma gyermekeknek szervezett programok
 
Az Alapítványunk által 14 éve szervezett „Szolgálótábor” megnevezésű program egy nagyon érdekes kezdeményezés. Ebben az egy hétben a fiatalok (16 éves kortól) önkéntes munkát végeznek, évente változó helyszínen megrendezett településeken. Ezen munkákat rászoruló embereknél végezzük a helyi önkormányzat bevonásával. Az elvégzett munkálatok között szerepelni szokott fűnyírás, rendrakás, kerítésfestés stb. Szeretnénk a fiatalok figyelmét elvonni az egocentrikus felfogásról, valamint, hogy észrevegyek a körülöttük élő emberek szükségeit. Délelőtt és délután az elvégzett feladatokkal, este pedig kültéri istentiszteletekkel próbáljuk bemutatni Isten szeretetét az embereknek. Nehéz vagy veszélyeztetett családi körülmények között élő fiatalokat is bevonunk ezekbe a programokba, akik a stabil hátterű fiatalok között olyan hatások alá kerülnek, melyek segítik őket az életük helyes felépítésében, valamint egy jó értékrend kialakításában. Így kettős célt teljesítünk, egyrészt segítünk rászoruló - és sokszor magatehetetlen - embereken, másrészt a fiatal felnőttek hozzáállását is a megfelelő értékrendekhez tudjuk igazítani.
 
Szolgálótábor
 
 
Programjaink lebonyolítását önkéteseink segítségével végezzük.
 
Tisztelettel kérjük, hogy segítse munkánkat adója civil 1%-val, valamint, ha rádobban a szíve szolgálati területeinkre, ajánlja Alapítványunkat másoknak is, akik szintén rendelkezhetnek adójuk civil 1%-ról.
Adószámunk: 18869554-1-43
 
Alapítványunk szorosan együttműködik a szervezetünk elválaszthatatlan részét képező Agapé Gyülekezetek Közössége egyházzal (amelyet szintén megtalál az ado1szazalek.com oldalán)
 
Kérjük segítse munkánkat az egyházakra vonatkozó adójának 1%-os felajánlásával is.
Technikai szám: 2130
 
 
További információt honlapjainkon talál.
Feltétel nélkül Közhasznú Alapítvány: feltetelnelkul.eu
Agapé Gyülekezetek Közössége: agapegyulekezet.hu
 
Képgaléria