Bemutatkozás


Hisszük azt, hogy a városok és falvak egymást támogatva képesek az új kihivásokra megoldásokat találni. Egy élhető társadalom szerves részét képezik azok a kisfalvak, ahol magas életminőség realizálható, és közösségi életben pezsgő városok. Ezek az egymást kiegészitő közösségek, melyek keresztkommunikáciját mélyiteni kötelességünk.

Magyarország csodálatos természeti, kulturális és épitett örökségeinek nem mindig vagyunk jó gazdái. Ezen szerenténk változtani veletek közösen, úgy hogy megismerjük ezeket az értkeket, és felismerjük azt, hogy ezt mi magunk kell gondozzuk.

Mire gyűjtünk?


2022-ben folytatjuk értékmentő munkánkat, és egy tájház megmentésén fáradozunk. Idei kampányunk fő célja, hogy ezt a Bér-i vályogházat megőrizzük unokáinknak, és benne nyitott tájházat rendezzünk be edukációs céllal. 

Párhuzamos projektünk a Magyar gyógynövénykultúra ismereteinek terjesztése vidéken a fiatalok körében, hogy kóla helyett valami normálisat is igyanak. Kitelepüléseken mutatjuk be nekik a természetben gyűjthető növények ismeretanyagát, és azok tradiccionális felhasználási módozatait.

Idén is megszervezzük vályogépítészeti táborunkat, és cserkésztáborunkat is.

Tevékenységünkről több információ weboldalunkon olvasható. 


Mire használtuk fel?


  • Alapítvány alapvető működési költségeire, 
  • Oktatási segédanyagokra és eszközökre
  • Önkénteseink ellátására
  • Aktuális projektjeink finanszirozására és fejlesztésére
  • Kommunikációra 
  • Publikációs anyagok készítésére, értékmentés témakörében.

Képgaléria

Videó