Bemutatkozás


A V4SDG - Visegrád a Fenntarthatóságért egy fiatalok által vezetett non-profit szervezet, amely mind a négy visegrádi országban aktív szerepet vállal az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak (SDGs) előmozdítása érdekében.

 

Fő tevékenységeink közé tartoznak a változást generáló szervezetek közötti együttműködés erősítése, szakmai konferenciák és kisebb események szervezése, online ismeretterjesztés, tanácsadási projektek.

 

Célunk, hogy a történelmi, kulturális és gazdasági együttműködésekre építve elősegítsük, és támogassuk a V4-es országok környezetileg, társadalmilag és gazdaságilag fenntartható fejlődését. 

 

 

Mire gyűjtünk?


Jelenleg a fenntarthatósági programok egyik nagy gátja a hosszú távú együttműködések hiánya, amely a poszt-szocialista régiót különösen súlyosan sújtja. Ez a terület messze elmarad az új, innovatív programok létrehozásában. Habár számos rendkívül sikeres kezdeményezést találunk ezekben az országokban, azok nem találnak megfelelő forrást, szakmai támogatást programjaik kiterjesztésére, további fejlesztésére.

 

Projektjeinkkel egy olyan környezetet igyekszünk megvalósítani, amely lehetőséget biztosít a négy ország területén működő, a fenntarthatóság valamilyen területével foglalkozó civil, állami, üzleti és magán szereplők számára az együttműködésre.


Videó