Bemutatkozás


A Közép-Európa Társaság Magyarország első és egyetlen regionális alapokon szerveződő hallgatói szervezete. Alap- és mesterszakos egyetemi hallgatók aktív közösségeként társaságunk azzal a céllal alakult meg, hogy támogassa a nemzetközi politikai és gazdasági tanulmányok iránt érdeklődő fiatalok szakmai továbbképzését.

 

A politikától független, de értékorientált nonprofit szervezetként arra törekszünk, hogy tevékenységünkkel erősítsük a közép-európai kapcsolatokat, a Visegrádi Együttműködést, valamint hazánk európai és transzatlanti orientációját.

 

Társaságunk előadások, panelbeszélgetések, workshopok és konferenciák segítségével mutatja be a globális politikai és gazdasági környezet európai uniós, valamint közép-kelet-európai perspektíváját. Az elmúlt években több sikeres szakmai projektet tudhatunk magunk mögött, melyeket elemző intézetekkel, tanácsadó cégekkel, nagykövetségekkel és civil szervezetekkel együttműködve valósítottuk meg.

 

Célunk, hogy tagjaink – a külkapcsolati ismereteik bővítésén túl – olyan hozzáadott értékkel rendelkező szakmai tapasztalatokat szerezzenek, melyek elengedhetetlenek mind a diplomáciai és közszolgálati, mind pedig a vállalati vagy nonprofit szektorban való karrierépítéshez.

 

A társaság a Budapesti Corvinus Egyetem akkreditált hallgatói tudásközpontja.

 

További információkért keresse fel a http://kozep-europa.hu/ weboldalt!

 

Köszönjük a felajánlásokat!

Mire gyűjtünk?


A szervezet az alábbi célok megvalósítása érdekében gyűjt támogatásokat:

 

  • A visegrádi országok közötti együttműködés erősítése
  • Visegrádi országok egyetemei, diákszervezetei közötti együttműködés segítése, országokon átívelő csereprogramok szervezése a hallgatók számára
  • Folyamatos tagtoborzás a hosszútávon is fenntartható működés érdekében
  • Minőségi rendezvényszervezés külügy, diplomácia és külgazdaság témákban
  • Tagok és egyéb egyetemi hallgatók oktatása belső kurzusok keretében
  • A mindennapi működés zavartalan finanszírozása
  • A társadalmi párbeszédhez való hozzájárulás kerekasztalbeszélgetések és vitaestek segítségével
  • Sok más egyéb operatív célkitűzés