Bemutatkozás


2011 óta működünk. Céljaink: Az epilepsziával élők helyzetének, életminőségének, javítása.
Betegek érdekképviselete.
 Magyarországi betegek képviselete a hasonló céllal működő nemzetközi szervezetekben.
.Szociális háló kialakításának elősegítése.
 Az epilepsziáról kialakított kép formálása, az előítéletek, megszüntetése
 Az epilepszia, mint betegség megismertetése a társadalommal és a társadalmi elfogadottság megteremtése
Önkéntesek képzése és foglalkoztatása.
 Összejövetelek szervezése a betegek részére, ahol – orvosi előadások, konzultációk, formájában nyílik mód epileptológus és beteg között a párbeszédre.
 Lehetőség biztosítása a betegséggel összefüggő témák megbeszélésére.
Segítség nyújtása az epilepszia egyesületek, alapítványok, helyi szervezeteinek kialakításához és működésük megszervezéséhez.
 Kapcsolatot épít ki az ország különböző területein működő neurológiai központokkal és hasonló profilú betegszervezetekkel.
Együtt kíván dolgozni az International League Against Epilepsy (ILAE), az International Bureau for Epilepsy (IBE) az Epilepsy Foundation of Victoria, az Anita Kaufmann Foundation, és a Epilepsy Association of Nova Scotia /Canada/, valamint egyéb, hasonló célkitűzésekkel rendelkező szervezetekkel.
Munkaügyi és egyéb tájékoztatás, ügyintézési segítségnyújtás.
 Nyári táborok, kulturális események szervezése.

 

 

Az Alapítvány az 1997. Évi CLVI. törvény 26. § c. pontjában megjelölt közhasznú tevékenységek közül az alábbi közhasznú tevékenységeket is végzi:
(1) egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység;
(11) hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése;
(17) rehabilitációs foglalkoztatás;
(18) munkaerőpiacon a hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások.
3. A Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány működésének, szolgáltatásainak, mindenki számára elérhetőek, igénybe vehetőek és Nyíltak.

Mire gyűjtünk?


Az alapítvány az alapító akarata szerint az epilepsziával élők megélhetésének könnyítéére és a szociális háló bővítésére, valamint kulturális és sport események , találkozókra gyűjt. Bővebben Facebook oldalunkon  Újságunkban  és veblapjainkon


Mire használtuk fel?


Főleg találkozókra, Felvilágosító előadásokra, rendkívüli osztályfőnökiórákra, ismeretterjesztésre, szociális segítségre.


Képgaléria