Bemutatkozás


ISMERJE MEG A MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY MUNKÁJÁT
 
Közhasznú Alapítványunk a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltetünk. Alapítványunk indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját 2005-ben. Több korszerű mentési eszközt, műszer használatát, eljárást vezettünk be Magyarországon. Az Alapítványt gyermekintenzíves szakorvosok és szakápolók hívták életre és működtetik mindennapi gyógyító munkájuk mellett.
 
 
Mentés
Mentőorvosi kocsijainkat az Országos Mentőszolgálat irányítócsoportja riasztja a 112-es segélyhívószámra beérkezett bejelentések alapján. Gyermekmentőnk akkor kap riasztást, ha a betegség vagy sérülés súlyossága indokolja a szakorvosi, speciális mentést és az adott pillanatban és földrajzi helyen van szabadon bevethető egységünk.

Oktatás
Az országban egyedül nálunk sajátíthatja el ingyenesen, gyermekmentőktől, hogy mitől óvja gyermekét, illetve mit tegyen ha kicsinye vészhelyzetben van. Képzéseinken szakorvosaink és szakápolóink adják át többéves gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat.
Képgaléria

Videó