Bemutatkozás


Célunk:


A magyarországi légimentés magas színvonalának megőrzése, fejlesztése és működésének támogatása, valamint a lakosság egészségkultúrájának javítása.


(A Miskolci Törvényszék a “Magyarországi Légimentésért” Alapítványt 2015. augusztus 12. napján kelt 15.Pk.60.151/2015/2. számú végzésével vette nyilvántartásba.

Alapítványunk 2015. nyarán civil kezdeményezés eredményeként jött létre, melynek legfontosabb célja a légimentés működésének, tárgyi és infrastrukturális fejlesztésének támogatása, illetve azon cél elérése, hogy tevékenységünkkel társadalmi tudatformáló szerepet töltsünk be, kapcsolatot létrehozva a lakosság és a magyar légimentés között. 2015. december 18-án együttműködési megállapodást kötött az ország területén mentőhelikoptereket üzemeltető 100%-ban állami tulajdonú Magyar Légimentő Nonprofit Kft. és alapítványunk.)


Civilkezdeményezés eredményeképpen a Légimentőkről, a légimentésért... létrejött az Alapítvány. Tevékenységét 2015. szeptemberében egy beharangozó rendezvénnyel kezdte meg, melynek helyszíne a Miskolci Repülőtér volt, ami egyben a Miskolci Légimentőbázis bázishelye is. A rendezvénnyel egyidőben megnyílt a Magyarországi Légimentés történetéből, a Miskolci Légimentő Bázis 15. évéről szóló fotókiállításunk is, bemutatva a légimentés fontosságát, a légimentésben dolgozók mindennapjait. A kiállítás Borsod-Abaúj-Zemplén Megye valamennyi járási hivatalában megtekinthető volt 2016. augusztusáig, közelebb hozva a civil társadalom minden korosztálya számára a sárga helikopter és a mentés során megmentettek és megmentőik életét. A kiállítás nem egyedi és nemcsak a Miskolci Bázis életéről fog szólni, minden év szeptemberében egy másik Bázis életének képeivel egészül ki a képcsarnok, amelyet a Bázis székhelye szerinti Megye székhelyen kívánunk elhelyezni és láthatóvá tenni. 


Munkákkal kívánjuk felhívni a légimentés fontosságára a figyelmet!

Mi Önkéntesek nagyon Büszkék vagyunk arra, hogy velük „dolgozhatunk, Önökért”, hogy részesei lehetünk kicsit is életüknek az Alapítványban végzett önkéntes munkánkkal!

 

 

Mire gyűjtünk?


Tevékenységeink konkrét, kicsit bővebb megnevezése:


Oktatás, képességfejlesztés, adminisztrációs feladatok, rászorultak segítése, támogatása, egészségügyi, kulturális és egyéb ismeretterjesztő programok szervezése és azon való részvétel. A nehéz körülmények között élő emberek életkörülményének javítása - ellátásnál, programok szervezésénél közreműködés. Táborok, kirándulások, integrált programok előkészítésében, lebonyolításában való részvétel.


Alapítványunk eredményei csak az Önök önzetlen, folyamatos és nagylelkű segítségével jöhettek létre.

 

 


Képgaléria