Bemutatkozás


Magyarországon minden tizedik nő érintett lesz élete során. Törődj magaddal, hogy NE te legyél a következő. Végezd el havonta az önvizsgálatot, fordulj orvoshoz, ha bármi szokatlant észlelsz a melleden, és járj el az ingyenes szűrővizsgálatokra. Az időben felfedezett mellrák 95 %-ban gyógyítható.

Magyarországon évente 2000 nőt veszítünk el pusztán a késői felismerés miatt. Figyelj magadra és élj tudatosabban! Mozogj heti rendszerességgel, kerüld a túlzott alkoholfogyasztást és az egészségtelen táplálkozást!

A Mellrákinfó Egyesületet 2015-ben alapította Halom Bori személyes érintettsége nyomán (www.mellrakom.blog.hu).

 

 

Elhivatottak vagyunk a sorstársak támogatásában, hiszen mi, akik az egyesületi tevékenységeket végezzük, mind átestünk ezen az embert próbáló betegségen, ezért pontosan tudjuk, hogy milyen lelki és testi megpróbáltatásokon megy keresztül egy nő, amikor szembesítik a diagnózissal. Mivel egyaránt fontos a testi és a lelki segítségnyújtás, ezért létrehoztunk a Facebookon egy zárt és titkos csoportot, ahol az érintettek egymást segítve, támogatva, tapasztalataikat megosztva vészelhetik át ezt a nehéz időszakot. Ezen kívül vannak tematikus alcsoportjaink (Baby, Sport, Art, Táplálkozás, Csere-bere…stb), ahol célzottan kérdezhetnek az adott témában. De hogy ne csak a virtuális térben találkozzunk, ezért minden év februárjában a Rákellenes Világnaphoz kapcsolódóan országos találkozót/konferenciát szervezünk, melyre az ország legjobb szakembereit hívjuk meg, hogy az adott témával kapcsolatban tartsák meg előadásukat, melynek végén minden alkalommal lehetőséget biztosítunk a személyes kérdések feltevésére is, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy nincsen két egyforma eset, ahogy két egyforma nő sincsen. Természetesen abban is támogatjuk az érintett nőket, ha elakadnak a betegúton, ami valljuk be, előfordul, hiszen bekerülni az onkológiai körforgásba egy igen megterhelő dolog, arról nem is beszélve, hogy mindannyiunk számára ismeretlen, félelmetes világba csöppenünk a diagnózis hallatán.

Mire gyűjtünk?


Célkitűzéseink:

- FELVILÁGOSÍTÁS

- BETEGEDUKÁCIÓ

- SZAKMAI KONFERENCIÁKON VALÓ RÉSZVÉTEL

- FELVILÁGOSÍTÓ ANYAGOK KÉSZÍTÉS ÉS TERJESZTÉSE

- ÉRINTETTEK TÁMOGATÁSA, SEGÍTÉSE A BETEGÚTON

- ONLINE S OFFLINE ELŐADÁSOK SZAKEMBEREKKEL

- CÉGES DOLGOZÓKNAK FELVILÁGOSÍTÓ ELŐADÁSOK 

- FIGYELEMFELHÍVÓ KIÁLLÍTÁSI ANYAGOK KÉSZÍTÉSE ÉS MINÉL TÖBB VÁROSBA TÖRTÉNŐ ELJUTTATÁSA

- SPORTESEMÉNYEK SZERVEZÉSE

- KÓRHÁZAKNAK VÉNAKERESŐ VAGY MÁS EGYÉB ORVOSI MŰSZER BESZERZÉSE

- SZERVEZETI MŰKÖDÉS

 


Képgaléria