Bemutatkozás


Az elmúlt két évtizedben az autizmusról vallott nézetek paradigma váltásának lehettünk tanúi. A szakemberek az autizmust már nem csupán a központi idegrendszer rendellenességének tartják, hanem az egész szervezet olyan működészavarának, amely a központi idegrendszer működésére (is) hatással van. A genetikai tényezők mellett egyre nyilvánvalóbb az epigenetikai faktorok szerepe is.

2005-ben két kiváló magyar orvos hívta fel a szakpolitikusok figyelmét arra, hogy ezt az állapotot a gyermek szervezetét terhelő kóros anyagcsere-zavarok, fertőzések, paraziták, és a helytelen immunizációs gyakorlat valamint a finomított élelmiszerek egy csoportja és a különböző mesterséges adalék anyagok okozzák és felelősek az immunrendszer és az idegrendszer teljes leépüléséért.

 

A betegségben szenvedő gyermekek szervezetében – a táplálék intolerancia miatt – étrendi ópiátok szabadulnak fel: Kazein morfin, glutein morfin, valamint a kandidától az alkohol.

Hazánkban ezt a betegséget még mindig csak egyfajta tünetcsoportosítással diagnosztizálják Ezért a gyógyításához minimálisan szükséges jogi feltételek sincsenek biztosítva. Többnyire a drága, magánúton -önköltségből- finanszírozott lehetőségek érhetők el, amelyeket 3000 Ft-tól akár 8-9000 Ft-ot is elérő óradíj fejében lehet igénybe venni. Ezt egy egykeresős család esetében lehetetlen kifizetni.
Ennek nem így kellene történnie!

Egyesületünk az ilyen betegséggel terhelt gyermekek szülei egymást segítve és önmagunkat tanítva, képezve próbálkozunk megtenni mindent, amit csak elérhetünk. Ezért hoztuk létre egyesületünket, a Most Élsz Egyesületet.

Vannak jelentős sikerek, ám sajnos a szükséges laboratóriumi vizsgálatok nélkül nagyon nehéz bármilyen eredményt elérni, fejlődni. Segítséget szeretnénk nyújtani azon autista gyermeket nevelő szülőknek, akik tenni akarnak gyermekük fejlődéséért.

Várunk Téged!

Mire gyűjtünk?


Az autista gyerek gyógykezelésére, fejlesztésére, orvosi kutatásra, az életük jobbá tételére.


Videó