Bemutatkozás


A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület célja az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében foglalt gyermeki jogok érvényesülésének elősegítése és védelme. Az Egyesület működése során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyermekjogok nem a nagykorúakat megillető alapjogok degradált megfelelői, hanem a gyermekek életkorából, testi, szellemi adottságaiból következő sajátos helyzet szerinti különös jogok.

Az Egyesület közvetítő szerepet tölt be a vállalati szféra, a közép-és felsőoktatási intézmények és a társadalom valamint a szükséghelyzetben lévő gyerekek, fiatalok és családjaik között, melynek célja a pénz-és tárgyi adományok eljuttatása a megfelelő helyekre, emellett az önkéntes és szakmai humán erőforrás koordinációja. Munkánk során nem csak az állami gondoskodásban, szem előtt lévő hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat támogatjuk, de kiemelt figyelmet fordítunk a látens esetekre is.

Az intézményközi együttműködéseknek köszönhetően az Egyesület koordinátorként lép fel és szervezett programok keretében felszívja az önkénteseket, szakmai gyakornokokat és fiatal szakembereket akik érdeklődést mutatnak a gyermekvédelem iránt. A fiataloknak lehetőségük van már futó projektekbe bekapcsolódni, de saját projekteket és háttérkutatásokat is indíthatnak, utóbbi esetében a szervezet teljes szakmai támogatása és az interdiszciplináris környezet inspiráló hatása mellett.

Mire gyűjtünk?


A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület rendszeresen szervez gyermekprogramokat partner intézményeiben ill. vesz részt fesztiválokon, családi napokon és más rendezvényeken. A gyermekprogramok a szabadidő hasznos eltöltését célozzák, legyen szó művészeti vagy sport programról vagy egyszerűen játékról. A programokat önkénteseinek támogatásával tervezzük és valósítjuk meg. 

Az Egyesület egyrészt működési költségeinek fedezésére gyűjt, ez jelenti az irodahelyiség bérleti díját, kommunikációs költségeket és az irodaeszközöket. Emellett konkrét projektek, programok támogatására is lehetőség van:

- Jogi és pszichológiai segítségnyújtás

- Partner intézményekben megvalósuló gyermekprogramok 

- No Hate Speech Mozgalom - Fiatalok az online gyűlöletbeszéd ellen 

- Szelíd szavakkal a gyűlölet ellen - Online gyűlöletbeszéd elleni nemformális nevelési program kidolgozása fiatalok és oktatási szakemberek számára

- Gyermekjogi oktatás nem-formális eszközökkel.


Képgaléria

Videó