Bemutatkozás


Bemutatjuk Önnek a 24. éve hatékonyan működő

SOS Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt.

Fő célunk a beteg gyermekek ellátásának javítása, a rászoruló családok anyagi támogatása, minél   korszerűbb   orvosi   műszerpark   létrehozásának  segítése kórházainkban.  A   társadalombiztosítás         sehol    a    világon    nem    képes   egyedül finanszírozni e szörnyű kór kutatásához és gyógyításához szükséges anyagi feltételeket. Sajnos ez a betegség nagyon elterjedt, jelenleg több ezer gyermek szenved és várja a gyógyulást, ami családjuknak is óriási tragédiát jelent.

Alapítványunk az elmúlt 23 évben több mint 250 millió forintot nyújtott közvetlen támogatásként a kis betegeinek és Kórházaknak

 

Családoknak 2021-ben otthoni rehabilitációra 17 millió Ft-ot, gyógyszerre és kórházi műszerekre több mint 5 millió Ft-ot adtunk.

Példák: Az elmúlt években sok leukémiás gyermek családján segítettünk pénzzel, útiköltséggel, étrend kiegészítőkkel, tárgyi eszközökkel, (pl. fűtéskorszerűsítéssel, ajtó- ablak cserével), steril szoba kialakításával és azzal, amit a kedves támogatóink felajánlottak.

Köszönöm a családok nevében is, hogy támogatásával segíti a leukémiában szenvedő gyermekek gyógyulását, kívánságuk teljesülését!

 

Orvosi műszerfejlesztéssel támogatott intézmények:

 

-Miskolci Transzplantációs Központ Gyermek Onkológiai Osztály (készségfejlesztési eszközök) 200 000,- Ft értékben
-BAZ Csecsemő-, és Gyermekbelgyógyászati Osztály fördőszoba kialakítása, nyílászárók cserélye

 

 

Jelenleg: Összesen 27 beteg gyermeket gondozó családnak nyújtunk rendszeres anyagi segítséget terheik könnyítésére

 
 
 
Kérjük, személyi jövedelemadójának 1%-ának felajánlásakor gondoljon a rákbeteg gyermekekre! Befizetett adójának 1%-ával most Ön is hozzájárulhat a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyításához, életminőségük javításához!
Tartozzon azok közé, akik jótékonysági szervezetek javára rendelkeznek adójuk egy százalékáról, hiszen most gyermekéleteket menthet meg közreműködésünkkel! Köszönjük!
 
Adószámunk: 18682238-1-13

Mire gyűjtünk?


Alapítványunk az Alapító okiratban megjelölt célokat, főként az “Otthoni Rehabilitáció” programját részesítette előnyben, ezzel eleget téve a “Közhasznú” minősítésnek.

“Az alapítvány a leukémiás gyermekek egészségnevelésével, egészségügyi ismeretterjesztéssel, képzéssel, betegségmegelőző programokkal és az egészséges életmódra tanítással ezen állami, önkormányzati közfeladatok teljesülését közvetlenül és közvetetten is szolgálja”.


Mire használtuk fel?


Megvalósult programjaink 2020-ban
                                összesen: 19millió forint értékben
 
 Alapítványunk az Alapító Okiratban megjelölt célokat , főként az „Otthoni Rehabilitáció” programját részesítette előnyben, ezzel eleget téve a „Közhasznú” minősítésnek.
                                          
 
Adományaink magánszemélyek, családok  részére, Otthoni rehabilitációs program  keretében
 
2020-ban is sok családnak tudtunk anyagi támogatást nyújtani,otthoni steril körülmények kialakítására, részletes tájékoztató a honlapon.
Táplálék kiegészítők, vitaminok, fertőtlenítőszerek, ágyneműk és azok tisztítása, gyógyászati segédeszközök, szájmaszk, hőmérő, vérnyomásmérő, lábzsák, ujjra csíptethető pulzoximeter, magántanár felzárkóztatáshoz, egyéb otthoni egészségügyi szolgáltatások pl. gyógytorna finanszírozásához.
Főként leukémiás, transzplantált gyermekeket nevelő családok részesültek támogatásban.
 
 
Segítségüket ezúton is hálásan köszönjük, mind a gyermekek, mind a kórházak nevében. Tartson velünk továbbra is, támogatása fontos számunkra!
                                    
         Üdvözlettel,
      Bábel Dorián Márk
              elnök 
 

Képgaléria