Bemutatkozás


Tisztelt Támogatónk!
 
Az S.O.S. Leukémiás Gyermekekért Alapítványt 20 éve alapítottuk azért, hogy anyagi és lelki támogatást nyújtsunk a leukémiában szenvedő gyermekek és családjaik részére, és a kórházak eszközfejlesztésével segítsük a kezelésüket.
A rákos betegségek diagnosztizálása minden évben 250 ártatlan gyermek életét változtatja meg.
A megfelelő kezelés azonban megmentheti őket a borzalmaktól. Ma már több mint 70%-uk meggyógyulhat! A társadalombiztosítás azonban sehol a világon nem képes egyedül megteremteni a leukémia kutatásához és gyógyításához szükséges anyagi feltételeket.
Az S.O.S. Leukémiás Gyermekekért Alapítvány küldetése, hogy hídként összekösse a kis betegeket a segítő adományozókkal az egészségügyi intézményeken keresztül.
 
Támogatjuk:
- a gyermekonkológiai központok műszerfejlesztését,
- a hátrányos helyzetű gyerekek rendszeres gyógyszerellátását,
- a daganatos beteg gyermeket nevelő családokat,
- a gyerekeket a hosszan tartó kórházi ápolás során,
- a gyermekosztályok bútorozását, felújítását.
 
Eredményeink:
Az elmúlt 20 évben összesen 250 millió forint támogatást tudtunk közvetlenül a kórházaknak és a beteg gyerekek családjainak nyújtani.
 
 
Orvosi műszerfejlesztéssel támogatott intézmények:
 Baranya Megyei Kórház (Pécs), Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház (Miskolc)
A Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban steril szobát alakítottunk ki, a Daganatos Betegek Rehabilitációs Otthonát pénzadománnyal segítettük.
Az elmúlt évben 20 millió forinttal támogattuk a rászoruló családokat, amelyet útiköltségre, gyógyszerekre, étrendkiegészítőkre, bútorokra, az otthoni higiéniás feltételek megteremtésére fordítottak.
 
„ Segítsünk másokon és másoknak szívből szívesen, hiszen miénk a legnagyobb jutalom: egészségük megerősödése!” (Bagdy Emőke)
 
 
Kérjük, személyi jövedelemadójának 1%-ának felajánlásakor gondoljon a rákbeteg gyermekekre! Befizetett adójának 1%-ával most Ön is hozzájárulhat a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyításához, életminőségük javításához!
Tartozzon azok közé, akik jótékonysági szervezetek javára rendelkeznek adójuk egy százalékáról, hiszen most gyermekéleteket menthet meg közreműködésünkkel! Köszönjük!
 
Adószámunk: 18682238-2-43
 
 
 

Mire gyűjtünk?


A transzplantált gyermekek "Otthoni rehabilitációjához" adunk támogatást,hogy javítsuk a leukémiában szenvedő gyerekek gyógyulási esélyeit azáltal, hogy az őket nevelő nehéz sorsú családokat anyagilag támogatjuk, és a biztonságosabb betegellátás érdekében fejlesszük a gyermekonkológiai központok orvosi műszerezettségét.
 

Mire használtuk fel?


Megvalósult programjaink 2017-ben
                                összesen: 20millió forint értékben
 
 Alapítványunk az Alapító Okiratban megjelölt célokat , főként az „Otthoni Rehabilitáció” programját részesítette előnyben, ezzel eleget téve a „Közhasznú” minősítésnek.
 
“Az Alapítvány a leukémiás gyermekek egészségnevelésével, egészségügyi ismeretterjesztéssel, képzéssel, betegségmegelőző programokkal és az egészséges életmódra tanítással ezen állami, önkormányzati közfeladatok teljesülését közvetlenül és közvetetten is szolgálja.”                                            
 
Adományaink magánszemélyek, családok  részére, Otthoni rehabilitációs program  keretében
 
2017-ben 35 családnak tudtunk anyagi támogatást nyújtani,otthoni steril körülmények kialakítására
Táplálék kiegészítők, vitaminok, fertőtlenítőszerek, ágyneműk és azok tisztítása, gyógyászati segédeszközök, szájmaszk, hőmérő, vérnyomásmérő, lábzsák, ujjra csíptethető pulzoximeter, magántanár felzárkóztatáshoz, egyéb otthoni egészségügyi szolgáltatások pl. gyógytorna finanszírozásához.
Főként leukémiás, transzplantált gyermekeket nevelő családok részesültek támogatásban.
 
Adományaink beteg gyermekek részére:
A 35 Otthoni Rehabilitációban támogatott gyermekeket honlapunkon megtalálják, alább a karácsonyi és az évközi rendkívüli támogatásainkat találják:
 
-Kathy Viktória
-Kecskés Bence
-Káté Ábel
-Szanyi Fruzsina
-Orosz Norbert
-Halmai József
-Valach Noel
-Ács Fruzsina
-Váradi Jázmin
-Kolecevic Lora
-Pallai Ramóna
-Patka Beatrix
-Bartha Viktória
-Horváth Klaudia
-Seres Vilmos Attila
-Szűcs Patrik
-Góman Kristóf
-Pente Józsika
-Valach Imre Noel
-Varga Eszter Bíborka
-Gyurcsó László
-Cekó Barbara
-Budai Jázmin
 
Adományaink Intézmények részére:
 
- Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ,Gyermekosztály:
  Gyógyászati segédeszközök vásárlása
 
- Miskolci Kórház Gyermekonkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs osztály:
Sterilizált szabadidős foglalkoztató helyiség teljes felszereléssel a frissen transzplantált gyermekek számára
 
 
Segítségüket ezúton is hálásan köszönjük, mind a gyermekek, mind a kórházak nevében. Tartson velünk továbbra is, támogatása fontos számunkra!
                                    
Üdvözlettel,
      Király Attila
 
 

Képgaléria

Videó