Bemutatkozás


Bemutatjuk Önnek a 22. éve hatékonyan működő

SOS. Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt.

Fő célunk a beteg gyermekek ellátásának javítása, a rászoruló családok anyagi támogatása, minél   korszerűbb   orvosi   műszerpark   létrehozásának  segítése kórházainkban.  A   társadalombiztosítás         sehol    a    világon    nem    képes   egyedül finanszírozni e szörnyű kór kutatásához és gyógyításához szükséges anyagi feltételeket. Sajnos ez a betegség nagyon elterjedt, jelenleg több ezer gyermek szenved és várja a gyógyulást, ami családjuknak is óriási tragédiát jelent.

Alapítványunk az elmúlt 21 évben több mint 200 millió forintot nyújtott közvetlen támogatásként a kis betegeinek és Kórházaknak

Családoknak   2019-ben otthoni rehabilitációra 15 millió Ft-ot, gyógyszerre több mint 5 millió Ft-ot adtunk.

Példák: Az elmúlt években sok leukémiás gyermek családján segítettünk pénzzel, útiköltséggel, étrend kiegészítőkkel, tárgyi eszközökkel, (pl. fűtéskorszerűsítéssel, ajtó- ablak cserével), steril szoba kialakításával és azzal, amit a kedves támogatóink felajánlottak.

(Ön most 1000.-Ft-tal egy gyermek szállítását,

2000.-Ft-tal a táplálékkiegészítők megvásárlását és

5000.-Ft-tal már egy beteg gyermek otthoni, steril körülményeinek kialakítását tudja segíteni.)

Köszönöm a családok nevében is, hogy támogatásával segíti a leukémiában szenvedő gyermekek gyógyulását, kívánságuk teljesülését!

Következő oldalon olvashat a jelenleg támogatott gyermekekről részletesen.

Orvosi műszerfejlesztéssel támogatott intézmények:

 

  • BAZ Csecsemő és Gyermek belgyógyászat

Műszerek 100000.- forint értékben, Pulzoximéter 470916.- forint értékben, felújítás támogatása 1500000.- forint értékben.

  • Petz Aladár Megyei Kórház

gyermekérzékelő csipesz, betegőrző monitorok 383040.- forint értékben, egyéb műszerek 399940.- forint értékben.
 

  • Miskolci Kórház Gyermekonkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs osztály:

BD Alaris Infúziós pumpa vásárlása 2 db ,

Sterilizált szabadidős foglalkoztató helyiség teljes felszereléssel a frissen transzplantált gyermekek számára

 

Jelenleg: Budai Cecilia, Balogh Zsófia, Szász Nila, Tulipán Renáta, Czekó Barbara, Batyi Mirella, Bencze Dominik, Freivolt Milán, Kolecevic Lora, Bódi István, Bódi Jázmin,Budai Jázmin Petra leukémiás gyermekek nevében is szeretnénk segítséget kérni Öntől, hogy támogathassuk nehéz, gyötrelmes napjaikban ezeket a beteg gyermekeket és családjaikat.

 
 
 
Kérjük, személyi jövedelemadójának 1%-ának felajánlásakor gondoljon a rákbeteg gyermekekre! Befizetett adójának 1%-ával most Ön is hozzájárulhat a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyításához, életminőségük javításához!
Tartozzon azok közé, akik jótékonysági szervezetek javára rendelkeznek adójuk egy százalékáról, hiszen most gyermekéleteket menthet meg közreműködésünkkel! Köszönjük!
 
Adószámunk: 18682238-1-13

Mire gyűjtünk?


Alapítványunk az Alapító okiratban megjelölt célokat, főként az “Otthoni Rehabilitáció” programját részesítette előnyben, ezzel eleget téve a “Közhasznú” minősítésnek.

“Az alapítvány a leukémiás gyermekek egészségnevelésével, egészségügyi ismeretterjesztéssel, képzéssel, betegségmegelőző programokkal és az egészséges életmódra tanítással ezen állami, önkormányzati közfeladatok teljesülését közvetlenül és közvetetten is szolgálja”.


Mire használtuk fel?


Megvalósult programjaink 2019-ben
                                összesen: 19millió forint értékben
 
 Alapítványunk az Alapító Okiratban megjelölt célokat , főként az „Otthoni Rehabilitáció” programját részesítette előnyben, ezzel eleget téve a „Közhasznú” minősítésnek.
                                          
 
Adományaink magánszemélyek, családok  részére, Otthoni rehabilitációs program  keretében
 
2019-ben is sok családnak tudtunk anyagi támogatást nyújtani,otthoni steril körülmények kialakítására, részletes tájékoztató a honlapon.
Táplálék kiegészítők, vitaminok, fertőtlenítőszerek, ágyneműk és azok tisztítása, gyógyászati segédeszközök, szájmaszk, hőmérő, vérnyomásmérő, lábzsák, ujjra csíptethető pulzoximeter, magántanár felzárkóztatáshoz, egyéb otthoni egészségügyi szolgáltatások pl. gyógytorna finanszírozásához.
Főként leukémiás, transzplantált gyermekeket nevelő családok részesültek támogatásban.
 
 
Segítségüket ezúton is hálásan köszönjük, mind a gyermekek, mind a kórházak nevében. Tartson velünk továbbra is, támogatása fontos számunkra!
                                    
         Üdvözlettel,
      Bábel Dorián Márk
              elnök 

Képgaléria