Bemutatkozás


A Szórványmagyarság Gyermekeiért Alapítvány tagjaiként 2015. októbere óta dolgozunk azon, hogy a mélyszegénységbe lesüllyedt mezőségi szórványmagyarság rászoruló gyermekein segítsünk. Az alapítvány együttműködik a magyarfülpösi Szivárvány Alapítvánnyal és annak vezetőjével, Ady István református lelkésszel. Jelenleg 40 gyermek mindennapjait igyekszünk kiszámíthatóvá és gördülékennyé tenni.

 

Gyermekvédelmi munkánk fontos része a veszélyeztetett, bajba jutott családok, de elsősorban a gyermekek támogatása. Nemcsak tanáccsal, jó szóval, hanem anyagi támogatással, tanszerrel, ruhával, lakhatással, étkeztetéssel is segíteni akarjuk a szülőket, a gyámokat, hogy gyermekeik szépen, egészségesen fejlődjenek.

 

Sajnos sokszor úgy tapasztaljuk, hogy a szülők, nagyszülők, a gyermekek gyámjai nem képesek különféle okok miatt biztosítani gyermekeik fejlődését, és ilyenkor a magukra maradt gyermekek veszélybe kerülnek, testi, lelki, szellemi fejlődésük visszamarad.

 

Az alapítvány segítséget kíván nyújtani a szórványmagyarság hátrányos helyzetű gyermekeinek ellátásában, beiskoláztatásában, pályaválasztásában, szakmai képzésében, számukra munkahelyek létrehozásában, kialakításában.

 

 

Mire gyűjtünk?


 

Jelenleg két feladat áll alapítványunk előtt.

 

2017. őszén befejeződött a Szászrégenben működő kollégium külső felújítása, nyílászáróinak cseréje. Ebben a kollégiumban felső tagozatban folyik az oktatás magyar nyelven, illetve ez az épület biztosítja a gyermekek bentlakását a hétköznapokban.

 

Célunk, hogy a belső felújítási, korszerűsítési munkákat is meg tudjuk valósítani (még több lakószoba kialakítása, mosdók, fürdők felújítása), mely által az épület még több nehéz sorsú gyermek befogadására lesz alkalmas.

 

Másik feladatunk az alapítvány által napi szinten használt kisbusz cseréje. Egy gépjármű áll rendelkezésükre, ezzel történik az áruszállítás, ügyintézés, és a gyermekek fuvarozása. Sajnos az utak rossz minősége miatt sokat romlott a busz állapota, így mindenképp támogatni szeretnénk egy újabb, korszerűbb vásárlását.

 

 


Képgaléria

Videó