Bemutatkozás


Te tudod mivel jár egy leukémiás megbetegedés? Nem, bízunk benne nem, neked ezt nem is kell tudnod! Maradj egészséges, s inkább az 1% felajánlók oldaláról segítsd az érintetteket! 

Elég, ha mi tudjuk! Alapítványunk egyik kurátorát 2007-ben transzplantálták, új csontvelőt kapott, ez vezetett a teljes gyógyuláshoz. Korábbi érintettként nagyon is jól tudjuk, mikor, s milyen segítségre van szüksége a most életükért küzdőknek! 
 
 
Alapítványunk 2010 őszén azzal a céllal jött létre, hogy leukémiás, rosszindulatú vérképzőszervi, csontvelő-transzplantált betegeket támogasson! ...hogy miben vagyunk mások, mint a többi hasonló szervezet? Mi a támogatásainkat közvetlenül az érintett családok bankszámlájára utaljuk. Emellett az országban egyedüliként támogatjuk a gyermekek mellett a felnőtt korú leukémiás betegeket is, ahol az édesanya, vagy épp egy kisgyerek apukája küzd az életéért!

14 év, 1500 támogatott család, 217.000.000.- Ft közvetlen betegtámogatás! Ez nélkületek, adó 1% felajánlók nélkül nem jöhetett volna létre! Amennyiben úgy szeretnéd felajánlani adód 1%-át, hogy azt közvetlenül a betegek kapják meg, jó helyen jársz! ADÓSZÁMUNK: 18142842-1-14

Mire gyűjtünk?


 
Előtérbe helyezzük az otthoni megfelelő higiénés körülmények, az úgynevezett fél steril szobák kialakítását betegeinknél, ez a legfontosabb egy immunszupresszált betegnek, hogy ne kapjon el semmilyen fertőzést otthonában két kezelés közt, illetve a transzplantáció után, mert az az életébe is kerülhetne! Volt már ilyenre példa, -egy is sok-, ezeket a haláleseteket tudjuk kiküszöbölni, vagy legalábbis a legminimálisabb esetszámra csökkenteni a segítségetekkel! Emellett pénzbeli támogatásban részesítjük betegeinket. Ebből a betegségből hosszadalmas a gyógyulás, hónapokat, sokszor éveket töltenek kórházban az érintettek, így a családok anyagi helyzete nagyon megromlik. Az egyik szülő éjt-nappallá téve gyermeke mellett van a kórházban, így dolgozni nem tud, az Ő keresete kiesik a kasszából, felnőtt beteg esetén pedig maga az érintett az, aki nem tud dolgozni, ezáltal keresete sincs, vagy nagyon töredéke a megszokottnak. A megtakarításokkal rendelkező családok is mélypontra kerülnek egy idő után, nemhogy azok, akiknek nincs félretett pénzük. Valljuk be, ez utóbbi a mai világban inkább a jellemzőbb. 
Kell e a segítség? Emberéletekről van szó, nem lehet kérdés! Sok a beteg, mi sem bizonyítja ezt jobban, 350-400 támogatást utalunk ki egy évben. 
 
Emellett a rehabilitációra is figyelünk, a lelki háttérre, próbáljuk összehozni az érintetteket közös programok szervezésével. Minden évben táboroztatunk, Gyermek- és Mikulás napot tartunk, transzplantos konzultációs összejöveteleket szervezünk. Ezen alkalmakkor, mint egy nagy család, úgy töltjük közösen az időt, feledve a sok-sok korábbi megpróbáltatást! Itt olyan barátságok szoktak kötődni, amit az idő sem gyengít! 

 
Mentsünk életeket együtt a Te adóddal is! 
 

Mire használtuk fel?


Azon támogatásainkat, ahol a szóban forgó érintett/érintettek írásban hozzájárulnak a GDPR szabályoknak megfelelően, mindig kommunikáljuk honlapunkon a Sikertörténeteink aloldalon, illetve a közösségi felületeinken rövid betegségtörténettel, fotóval alátámasztva, hogy kinek/kiknek, és miben segítettünk. Számunkra felettébb fontos az átláthatóság, hogy a támogatók láthassák adományuk felhasználását, hisz hogyan is kérhetnénk segítséget úgy, hogy ezt nem igazoljuk vissza!

Honlapunkon időrendben minden éves közhasznúsági jelentésünk szerepel, ahol bárki elérheti az éves bevételeink felhasználásáról szóló számadatokat. Az adó 1% forintok ráfordítását, annak jogszerűségét a NAV ellenőrzi, eddig a vizsgálatok lezárta után jegyzőkönyvben mindig azt tényszerűsítették, hogy a felhasználás szabályos. Ennek tudatában köszönjük az idei 1%-od! 

Videó