Bemutatkozás


Te tudod mivel jár egy leukémiás megbetegedés? Milyen nehézségeken megy keresztül egy beteg? Reméljük és bízunk benne, hogy nem, s ez maradjon is így!

Mi tudjuk! Alapítványunk kurátorát, Bajzát Krisztiánt 2007-ben transzplantálták, csontvelőt kapott egy német donortól, ez vezetett a teljes gyógyulásához, így korábbi érintettként testközelből tudjuk, mekkora harc egy leukémiával való küzdelem, s azt is, hogy milyen jól jön ezekben a nehéz élethelyzetekben egy segítő kéz!
 
 
Alapítványunk Krisztián felépülése után 2010 őszén jött létre, kifejezetten azzal a céllal, hogy leukémiás, és más rosszindulatú vérképzőszervi betegeket támogasson! ...hogy miben vagyunk mások, mint a többi 'leukémiás' alapítvány? Mi a gyermekkorú sorstársak mellett a felnőtt betegeket is támogatjuk! Ez ugyanolyan fontos, hisz itt is rendszerint van gyermeki érintettség, ha nem is közvetlenül, de közvetve mindenképp!

12 év, 1200 támogatott család, 159 000 000.- Ft átadás! Ez nélkületek, adó 1% felajánlók nélkül nem jöhetett volna létre! Amennyiben szívesen felajánlanád adód 1%-át úgy, hogy azt egy leukémiás megbetegedésben érintett család kapja meg, úgy az ADÓSZÁMUNK: 18142842-1-14

Mire gyűjtünk?


Előtérbe helyezzük az otthoni megfelelő higiénés körülmények, az úgynevezett fél steril szobák kialakítását, mivel ezek létfontossággal bírnak betegeink immuncsökkent állapotában, hogy egy sikeres transzplantáció után ne egy baktériumfertőzés miatt kerüljenek ismét kórházba, ne adj isten, ne egy ilyen, egyébként elkerülhető infekció miatt legyen tragikus vége a harcnak! Eddigi életünk során több beteg kapott már el otthon, pont a nem megfelelő higiénés körülmények miatt különböző fertőzéseket, amiknek szövődménye sajnos már túl sok esetben volt végzetes. Ezt a tendenciát szeretnénk megállítani, kiküszöbölni! Ezen felül pénzbeli és más tárgyi támogatásban részesítjük a családokat. ...hogy miért fontos ez? Betegeink többsége hónapokat, nem ritkán éveket tölt kórházban, ez idő alatt gyermek beteg esetén valamely szülő kiseik a munkából, hisz éjt-nappallá téve csemetéje mellett van, felnőtt beteg esetén pedig maga az érintett esik ki a munkából, így a család egzisztenciája akaratuk ellenére felborul! Segítséget nyújtunk nekik a mindennapokban, az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásukban, támogatjuk a rendszeres kontrollvizsgálatokra járás utazási költségeit, közös programokat szervezünk, stb. A megfelelő higiénés körülmények szerves részét képezik a különböző háztartási eszközök megléte, a megfelelő ruházkodás, az otthon melege is, ami sajnos bizony sok esetben nem adott. Van rá példa, hogy egy új mosógépet, porszívót, tűzhelyet, hűtőszekrényt, vagy vasalót kell vásároljunk az érintett családoknak, de van arra is példa, hogy ruházati cikkeket, vagy a téli tüzelőt kell megvegyük, amit már önerőből nem tudnak finanszírozni sokan. Próbálunk lehetőségeinkhez mérten teljes vállszélességgel ott állni a beteg mellett egészen a diagnosztizálástól, a kemoterápiás kezelések idején, lehetőségeinkhez mérten kinyújtva ezt a rehabilitációs időszakra, s biztosítani nekik azt a mindennemű segítséget, amik az alapítói okiratunkban megfogalmazásra kerültek, s amik természetesen az ők mielőbbi teljes gyógyulásukat szolgálják!
 
Alapítványunk működése óta több száz érintett családnál nyújtott segítő kezet az otthoni megfelelő higiénés körülmények, a fél steril szobák kialakításában! Mivel ez életmentő fontosságú, hogy a beteg otthonában a lehető legcsíramentesebb, számára fertőzésmentes közegben gyógyulhasson, és ez az elsődleges célunk is, így ezt preferáltuk mindenekelőtt, de mindezek mellett pénzbeli és tárgyi támogatásban részesítettük betegeinket, szem előtt tartva, hogy ezek az ők mielőbbi gyógyulásukat szolgálják! A testi gyógyulás mellett fontos a lelki regenerálódás is, így évente több közös programot szervezünk a családoknak, többek között külön-külön a gyermekkorú és felnőtt betegeinknek egy-egy nyári és kora őszi tábort, tavasszal gyermek-, télen Mikulás-napot. Ezen alkalmakkor, mint egy nagy család, úgy töltjük közösen az időt, feledve a sok-sok korábbi megpróbáltatást! Itt olyan barátságok szoktak kötődni, amit az idő sem gyengít!
 

Mire használtuk fel?


Azon átadásokat/támogatásainkat, ahol a szóban forgó érintett/érintettek ehhez írásban hozzájárulnak, mindig kommunikáljuk honlapunkon az aktualitások aloldalon rövid betegségtörténettel, fotóval alátámasztva, hogy kinek/kiknek, és miben segítettünk. Számunkra felettébb fontos az átláthatóság, hogy a támogatók láthassák adományuk felhasználását, hisz hogyan is kérhetnénk segítséget úgy, hogy ezt nem igazoljuk vissza!

Honlapunkon időrendben minden éves közhasznúsági jelentésünk szerepel, ahol bárki elérheti az éves bevételeink felhasználásáról szóló számadatokat. A 2017-es évi, 2018 évben felhasznált adó 1% forintok ráfordítását, annak jogszerűségét a NAV 2019 év végén ellenőrizte, hiánypótlás nélkül elfogadta, a vizsgálat lezárta után a jegyzőkönyvben ezt tényszerűsítette! A tavalyi évet idén májusban kell zárjuk, természetesen május 20-ig kikerül honlapunkra a szóban forgó beszámoló is! Köszönjük felajánlásod!

Képgaléria

Videó