A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. pályázatot hirdetett civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények részére. A pályázatot elnyerő civil szervezet vagy közintézmény a 2017-es Sziget Fesztiválon jelen lehet majd a Civil Szigeten.
 
 

Kik pályázhatnak?

Minden olyan civil szervezet (egyesület, alapítvány) indulhat a pályázatot, amely legalább egy éve működik, valamint minden olyan közcélú intézmény, amely tevékenysége elsősorban a 16-35 éves korosztályok részvételére, nevelésére, integrációjuk segítésére, problémáik megelőzésére, illetve megoldására épül, és amely a fesztivál sajátos körülményeihez igazodó programot kívánnak megvalósítani.
 
Olyan programokat várnak a Szigetre, amelyek bemutatják az adott szervezet tevékenységét, illetve törekszenek arra, hogy bevonják a Sziget közönségét a programokban való részvételre. Fontos, hogy az Iroda a programhelyszínen 100 szervezet számára tud helyet biztosítani.
 

Mire lehet pályázni?

A szervezetnek/közalapítványnak lehetősége van pályázni:
 
  • Önálló megjelenésre, amely a fesztivál teljes időtartama alatt önálló sátorban, illetve az erre kijelölt területen megvalósítandó programra vonatkozik.
  • Részidejű megjelenésre, amely a fesztivál időtartama alatt, kettő-öt napos részvételt jelent.
 
Érdemes tudni, hogy nagymértékű túljelentkezés esetén az Iroda önálló megjelenés helyett, részidejű megjelenést ajánlhat egyes szervezeteknek.
 
Az Iroda a nyertes civil szervezeteknek a részvételükhöz, és a Civil Szigeten megvalósítandó programjaikhoz szükséges alap technikai és fizikai feltételeket (terület, sátor, áram, alap bútorzat) biztosítja. Emellett a nyertes szervezetek képviselői/aktivistái (akik a program megvalósítását elősegítik) kedvezményes árú, szakmai jegyeket kapnak, melyek költsége a résztvevőt terheli.
 
A nyertes pályázónak kell állnia továbbá a Civil Szigeten való megjelenésükhöz, megvalósítandó programjaikhoz kapcsolódó költségeket is.
 

Jutányosság

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda összesen 40000000 Ft értékben ajánl fel térítésmentes jegyeket azoknak az alapítványoknak, egyesületnek, nem állami és önkormányzati fenntartású szervezeteknek, amelyeknek nehézségekbe ütközik a programjukhoz szükséges összes szakmai belépőjegy megvásárlása, és az Iroda fontosnak tartja a jelenlétüket a fesztiválon.
 
A pályázat elbírálása során az alábbi szervezetek előnyben részesülnek:
  • amelyek nemzetközi, vagy országos hatáskörűek, magas színvonalú szakmai programot kívánnak nyújtani
  • programjukat több nyelven bonyolítják
  • amelyek a megjelenésükhöz szükséges belépőjegyek legalább 50%-át saját maguk biztosítják.
Előnyben részesülnek továbbá azok a szervezetek, akik olyan interaktív, szemléletformáló környezetvédelmi programokat valósítanak meg, melyek a Civil Sziget területén kívül is működhetnek. A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. olyan ötleteket vár, amelyek akár a fesztivál több pontján, a lehető legtöbb látogatót szólítják meg költséghatékony és interaktív módon. 
 

Kik nem pályázhatnak?

Nem pályázhatnak magánszemélyek, profit-érdekelt, illetve politikai szervezetek, valamint zenekarok, előadóművészek.
 

Határidő

A pályázat leadásának (internetes lezárásának) határideje 2017. április 10. 20:00. A bírálás eredményét 2017. május 2-án tesszik közzé.
  
A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. Mivel a pályázat, és ezt követően a programszervezéssel kapcsolatos kommunikáció az interneten folyik, a pályázat elengedhetetlen feltétele legalább egy, működő, rendszeresen figyelt e-mail cím.
 
További részletek és a pályázati űrlap elérése: https://sziget.hu/fesztival/info/civil_sziget/
Szerző
Ivanyos Judit