Több fontos határidő is közeleg a civil szervezetek részére, amelyek jelentősen meghatározhatják és befolyásolhatják a jövőbeli működésüket.
 

Május 20.

Nemcsak az adófizetőknek fontos, hanem a civil kedvezményezetteknek is. A közhasznú szervezetek ugyanis eddig tudják buzdítani a magánszemélyeket arra, hogy segítsék az adó 1 százalékának felajánlásával szervezetük működését.
 

Május 31.

Minden év május 31-ig kell a civil szervezeteknek eleget tenniük a beszámolóikkal kapcsolatos letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségnek. Ha bármilyen okból azonban mégsem tudnak határidőre teljesíteni, akkor a kötelezettséget további egy évig még pótolhatják. Mulasztás esetén a civil szervezettel kapcsolatos nyilvántartást végző bíróság törvényességi ellenőrzés céljából értesítést küld az ügyészség részére.
 
Szintén május 31-ig van lehetőségük a Civil törvény szerinti közhasznú szervezetkénti nyilvántartási vételbe azoknak a civil szervezeteknek, akiket 2012. január 1. előtt minősítettek közhasznú, vagy kiemelkedően közhasznú szervezetnek. Az érintett szervezetek 2015. május 31-ig kérvényezhetnek változásbejegyzési eljárást a nyilvántartó törvényszék előtt, valamint letétbe kell helyezniük az Országos Bírósági Hivatalnál a 2013. és 2014. évi beszámolóikat is.