Bemutatkozás


Egyesületünket a Békés Megyei Bíróság  PK 60.071/1999.számon 1999.április 01-én jegyezte be.

Adószámunk 18381463-1-04

Egyesületünk működési köre : egészségügy,  célja: az egészségmegőrzésre irányuló felvilágosító munka végzése.

 

Elsősorban idősebb tagokból áll egyesületünk, akik szinte kivétel nélkül magas vérnyomás  betegségbe is szenvednek.

Egyesületünk feladata, célkitűzése az egészségmegőrzésre irányuló felvilágosító munka végzése, amely nem csak a diabéteszre vonatkozik, hanem az ahhoz rendkívül szorosan kapcsolódó, és azzal összefüggésben álló magas vérnyomás betegség és más szövődmények ismertetése, illetve e szövődmények kialakulásának veszélye.

 

Rendszeresen tartunk, előadók meghívása mellett, felvilágosító, cukorbetegség szövődményeinek kialakulásával kapcsolatos felvilágosító előadásokat, mely tevékenységünkbe  a Magyar Diabetesz Társaság és a Magyar Atherosclerosis Társaság által indított felvilágosító előadások szervesen beilleszthetőek.

Ezen rendezvények, felvilágosító előadások minden esetben osztatlan sikert arattak, ezzel is jelezve azt, hogy a betegtársaink igénylik és szükségük van e jellegű tevékenységünkre.

 

Mire gyűjtünk?


A diabetesz szövődményeinek elkerülése érdekében felvilágosító,egészségmegőrző programok, előadások tartásával egészséges életmódra nevelés.

Elviselhetőbbé tenni ezt a NÉP betegségként emlegetett diabeteszt és az azzal járó feltétlen alázatot,önmegtartóztatást kívánó,ugyan akkor az egészséges életmód alapjait jelentő egészséges táplálkozási szokások megismertetése,illetve egészséges életmódra nevelés.