Bemutatkozás


Az előző évekhez hasonlóan egészségnevelő és egészségmegőrző programokat szervezünk az ország több településén, dohányzás-leszoktató programokat szervezünk...
Kedvezményezett neve: Hetednapi Adventista Egyház
Technikai szám: 0248
 

A Hetednapi Adventista Egyház bemutatása

Hetednapi Adventista Egyház adó 1 felajánlás, technikai számA Hetednapi Adventista Egyház elkötelezett a humanitárius segítségnyújtásban, a keresztény oktatásban, az egészségügyi szolgálatban és abban, hogy ingyen megossza az evangéliumot az emberekkel. Az érdeklők számára baráti keresztény közösséget ajánl fel.
 
Az egyház önkéntesei programokkal segítenek azoknak, akik le szeretnék győzni rossz táplálkozási szokásaikat: a dohányzást, alkoholizmust és drogfüggőséget. Számos programmal és nyári táborokkal segítik azokat, akik szeretnék megerősíteni családi kapcsolataikat, házasságukat és Istenhez fűződő viszonyukat.
 
A Hetednapi Adventista Egyház olyan protestáns gyökerű felekezet, amely Jézus Krisztusra és a Bibliára alapozza hitét. Legfőképpen hisznek a Jézus Krisztus által felajánlott hit általi megigazulásban.
 
Az „adventista" név a latin „advent" szóból származik, ami eljövetelt, megérkezést jelent. Ezt a nevet azért kapták az adventisták, mert Jézus közeli, második eljövetelét várják. Az egyház nevében a „hetednapi" szó pedig arra utal, hogy a hetedik napot, a szombatot tekintik az istentisztelet napjának.
 
Az egyház a protestáns reformációig vezeti vissza történetét. Hivatalosan 1863-ban alakult meg különböző keresztény egyházak tagjaiból, akik hittek Jézus Krisztus második eljövetelében és erős vágy élt bennük, hogy megismerjék a bibliai próféciákat.
 
Az adventisták a közösség, szolgálat, hitvallomás és az evangelizáció népe mintegy 160 éve. A világszéles egyház több mint 13 millió felnőtt, aktív taggal az ENSZ által elismert 228 országból 208-ban szerevezett formában van jelen. Magyarországon 1898 óta tevékenykedik, 108 megszervezett gyülekezetében 5.000 aktív felnőtt tagja van.
 

Adó 1% felajánlás a Hetednapi Adventista Egyháznak

Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával támogassa a Hetednapi Adventista Egyház hazánkban végzett szolgálatát. Az előző évekhez hasonlóan a következő programok folytatásához tervezzük felhasználni a felajánlott összegeket:
  • Egészségnevelő és egészségmegőrző programokat szervezünk az ország több településén
  • Újabb dohányzás-leszoktató programokat szervezünk.
 
 
Itt jegyezzük meg, hogy az ENSZ egészségügyi világszervezete - a WHO - kitüntette a Hetednapi Adventista Egyházat a "Lélegezz szabadon" elnevezésű sikeres dohányzás-leszoktató programjáért, amelynek segítségével már több mint 20 millió ember szakított káros szenvedélyével.
  • Mentálhigiénés sorozatokat indítunk
  • Az egészséges életmód alapelveinek megismertetése, ill. bemutatására Egészség EXPO-kat szervezünk
  • Család- és ifjúságvédelmi, nevelő programokat kezdeményezünk
  • Az ifjúság körében népszerűsítjük a cserkészmozgalmat
  • Nyári gyermek-, ifjúsági és családi táborokat szervezünk
  • A Bibliai Szabadegyetem keretében megismertetjük az érdeklődőkkel a Bibliát.
 
Amennyiben támogatásra méltónak tartja egyházunk társadalomért végzett szolgálatát, kérjük, rendelkezzen a javunkra személyi jövedelemadója 1%-áról!
 
A Hetednapi Adventista Egyház feladata és működése bővebben: www.adventista.hu