Bemutatkozás


A HIT Gyülekezete 1989 óta bejegyzett keresztény egyház - amelyet a 2012-ben megreformált egyházügyi törvény is az elsők között ismert el - a világszerte 600 millió tagot számláló pünkösdi-karizmatikus megújulás része.  Legfontosabb küldetésének az evangélium hirdetését tartja, Vidám Vasárnap című televíziós, élő, interaktív istentiszteleteit hetente százezrek kísérik figyelemmel.

 

A Hit Gyülekezete szeretetszolgálata a határon innen rendszeresen  nyújt étel-, ruha-, tűzifaadományokat, és támogatja a bajba jutott honfitársainkat lelki segélyszolgálattal, tanácsadással, hivatali ügyintézéssel, különféle pénzügyi segélyekkel, rezsi- és számla-hozzájárulással,  beiskolázási támogatással, gyermekétkeztetéssel.

 

A Hit Gyülekezet az önfenntartó egyházi modell híve - azaz oktatási tevékenységére kapott normatív támogatást és az 1%-os felajánlást leszámítva - a hívek adományai biztosítják hitéleti és karitatív tevékenységét.

Mire gyűjtünk?


+1%, azokért, akik önhibájukon kívül kerültek méltatlan helyzetbe

 

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) azzal a céllal lett életre hívva mintegy három évtizeddel ezelőtt, hogy segítséget nyújtson azoknak az embereknek, akik önhibájukon kívül kerültek olyan méltatlan helyzetbe, amely nemcsak az elemi létezésüket, hanem őket a születés jogán megillető emberi tisztességükben is veszélyezteti.

 

+ 1% a hosszú távon is működőképes kitörési lehetőségekért

 

„Karancssági innovatív, kísérleti foglalkoztatási program, önfenntartó szociális mintagazdaság” – ez annak az Európai Unió és Magyar Állam által támogatott pályázatnak a hivatalos neve, amelynek kedvezményezettje a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ). Karancsságon, ebben a nógrádi falucskában futótűzként terjedt el a híre, hogy hamarosan lerakják egy új mintagazdaság alapjait, amely munkalehetőségeket teremt. Már az első napon nyolcvanan jelentek meg a birtok kapujában. Később a dolgozni akarók létszáma 150-re emelkedett az 1300 lelkes faluban, ahol minden negyedik lakos cigány származású, a regisztrált munkanélküliek száma 240.

 

A Hit Gyülekezete egyik régi vágya, hogy a szegény emberek karitatív megsegítésén túlmutató, hosszú távon is működőképes kitörési lehetőséget hozzon létre. A HISZ ennek érdekében – a sikeres pályázati mintaprojekt keretében – 42 hektáros területen növénytermesztésre és kisállattenyésztésre rendezkedett be. A pályázaton keresztül 20 főnek 18 hónapon át havi nettó 93 ezer forintos jövedelem plusz tanulási lehetőség nyílt meg. További jó hír, hogy az első megmérettetésen, az ezüstkalászos gazdaképzési vizsgán pedig minden résztvevő sikeresen teljesített.

 

+ 1 % a jövő nemzedék oktatásáért

 

A jövő nemzedékébe való befektetés az oktatási tevékenységen keresztül is megvalósul, hiszen a Hit Gyülekezete hazánk negyedik legkiterjedtebb oktatási tevékenységet végző egyháza. Államilag elismert, országos közoktatási intézményrendszerében közel 6 000 diák tanul a keresztény erkölcsiség normáinak megfelelően. Az országos tanulmányi felmérésekben ezek az intézmények folyamatosan az élbolyban szerepelnek. Az egyház mesterdiplomát adó főiskolája, a Szent Pál Akadémia az ország legnagyobb tanulói létszámú teológiai intézménye. Ajkán, Magyon és Hajdúsámsonon a Hit Gyülekezete már iskolafenntartó feladatokat is ellát.
 

+1 % a családcentrikus életért

 

Az elmúlt mintegy 30 évben új generációk nőttek fel a Hit Gyülekezetében, amely a Biblia tanítása alapján folyamatos ösztönzést ad a családcentrikus életre, gyermekvállalásra és -nevelésre, az egész életen át tartó tanulásra, sőt a kiválóságok nevelésére. 


Mire használtuk fel?


A HIT Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) az elmúlt évben is mintegy 200 millió forint értékben nyújtott segítséget rászorulóknak, többek között étel- és ruhaosztás, kríziskezelés és jogsegélyszolgálat, házi gondozás illetve gyermekétkeztetés formájában.

 

Második éve, hogy a HISZ életre hívta a „Jótevő” szünidei gyermekétkeztetési programot, amelynek keretében rögtön az induláskor 63 településen sikerült nélkülöző kisgyermekek számára gyors segítséget nyújtani meleg étel és tartós élelmiszercsomag formájában. Budapest mellett kiemelt területek voltak Salgótarján, Hatvan, Nyíregyháza, Békéscsaba, Ózd, Pécs, Debrecen, Nagykanizsa, Keszthely, Tapolca, Miskolc és Mezőkövesd. A JÓTEVŐ kampány még nagyobb lendülettel folytatódik, és már nemcsak adományokkal, hanem az 1%-os felajánlással is segítő kezet lehet nyújtani a szükségben levő gyerekeknek. Mert ahogy a kampány szlogenje is hirdeti: „A képzelet szép, de nem ehető”. Legyen ezért Ön is JÓTEVŐ!

 

Az egyház közhasznúsága ugyanakkor a helyreállt emberi életekben mérhető leginkább. A HIT Gyülekezete ugyanis erős, virágzó családok és sikeres polgárság megteremtésén munkálkodik. Szakmai szervezetek is elismerik kiváló eredményeit a drogos fiatalok, alkoholisták, bűnöző életmódot illetve deviáns viselkedést folytató emberek életvezetésének megváltozásában és a társadalomba való beillesztésében.


Videó