Bemutatkozás


Alapítványunk célja, hogy széles körű támogatást nyújtson az autizmus spektrum zavarral élő gyermekek és családjaik részére.

Egy család számára a diagnózist követően tizedmásodperc alatt ezernyi kérdés merül fel, melynek mindegyike súlyosnak hat, de ami talán a legnehezebb, megbirkózni a gondolattal, hogy mostantól egy másik út vár Rájuk. Ezért legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy az autizmussal élő gyermekek és családjaik számára ezt az utat széppé, mosolygóssá és maradandóvá varázsoljuk.

 

Filozófiánk

 

Szakembereink az egyetlen nemzetközileg elfogadott és bizonyított, etikus terápiás megközelítést (ABA) választották annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjanak segíteni a gyermekeknek.

 

Központunkról

 

Magyarország egyetlen ABA Központjában terápiáinknak összesen 4 helység biztosít helyet. Három különböző méretű gazdagon felszerelt terápiás szoba és egy szenzoros élményszoba áll a rendelkezésünkre.

Munkánkat speciális fejlesztő eszközök valamint a nagy mozgásokat fejlesztő torna eszközök és további szenzoros eszközök segítik, hogy az érintett gyermekek igényeit a lehető leginkább kielégítsük.

 

 SZAKMAI IRÁNYELV ÉS TERÁPIÁS PROGRAMOK

 

Az ABA (Applied Behavior Analysis – Alkalmazott Viselkedéselemzés) tudományos megközelítéssel dolgozunk, mely egy olyan gyakorlati módszer, amely a tanulás és viselkedés tudományának alapelveit alkalmazza a szociálisan nem elfogadható viselkedésformák csökkentésében, a helyes viselkedésformák megerősítésében, és új készségek tanításában. Az új készségek elsajátítása után a tudás általánosítására összpontosítunk, hogy a gyermekek bármilyen élethelyzetben képes legyen használni a megszerzett tudását. Szükség esetén iskolai/ óvodai shadow programot is biztosítunk, így a gyerekeknek intézményi keretek között is képesek vagyunk a szükséges segítséget biztosítani.