A MACI 2017-ben ismét elindította a civilszervezeteket bemutató videókampányát. A kis filmek az 1%-os kampány során is nagy segítséget jelenthetnek a bemutatott civil szervezeteknek. Tudja meg, hogyan csatlakozhat a MACI-hoz.
A MACI (Magyar Civilszervezetek) egy olyan ernyőszervezet, amely a magyar egyesületek és alapítványok munkáját segíti azzal, hogy a nagyközönség számára is bemutatja a civil szervezetek értékes munkáját.
 
2017-ben is elindították „Az én történetem” videókampányukat, amely már tavaly is nagy sikerrel mutatta be olyan emberek történetét, akik egy-egy civilszervezet segítségével tudtak változtatni a sorsukon. A második „felvonásban” újabb világok, újabb dilemmák tárulnak fel, s mikor, ha nem most igazán fontos bele látni abba, hogy hogyan alakítják a civilszervezetek a társadalmunk, közösségünk életét.

 

Mit láthatunk idén?

A filmek között látható például egy vakon született ember története. Kriszti mindent megtett gyermekkorától kezdve, hogy ugyanolyan lehessen, mint kortársai, tanult és a Braille ABC elsajátításának köszönhetően rengeteget olvasott. Az igazi áttörést azonban egy alapítvány révén érte el, amikor megkapta a képernyőolvasó programmal felszerelt számítógépet. Kriszti egyetemet végzett, és szakfordítóként dolgozik, ráadásul épp az őt egykoron támogató szervezetnél.
 
És van-e kiút a cigánytelepről a gyermekeiért küzdő, drogfüggő anya számára? Ki nyújt segítő jobbot annak, akiről már a közvetlen környezete is lemondott? Lehet ennek a történetnek jó a vége? És mit tehet egy nyugdíjas, de még tanulni, tenni vágyó tanár, ha még szeretne valamit hozzátenni az életművéhez? Ki és hol támogatja ebben? Az idősek már tényleg senkinek sem kellenek? (Mindhárom film megtekinthető: itt)

 

Miért érdemes csatlakozni a MACI-hoz?

A MACI-hoz már közel 500 magyar civilszervezet csatlakozott: a jogvédőktől kezdve, az állatokat segítőkön keresztül, a gyermekvédőkön át – az ország minden tájáról. „Minél többen vagyunk, annál többen ismerik meg, mire képes a magyar civil szektor. A csatlakozók saját szervezetük népszerűsítése mellett az egész civil szektor jóhírét keltik” – olvasható a MACI oldalán.
 
A MACI kommunikációs kampány szervezői újra és újra nekifutnak és bemutatnak személyes történeteket. Olyan civilszervezetekhez is köthető történeteket, amelyek segítségével közérthetően láthatunk rá a szervezetek tevékenységére. A film elkészítése a civilszervezetnek nem kerül semmilyen költségbe. A kampányfilmek megosztásra kerülnek a szervezet weboldalán és Facebook oldalán is, valamint az ismert sajtóorgánumokhoz is eljutnak. Ez különösen nagy segítséget jelenthet az 1 százalékos kampány során is.
 

Hogyan vehet részt egy civilszervezet a MACI kampányban?

A MACI kampányhoz való önkéntes csatlakozás feltételei:
  • legyen bejegyzett, aktív civilszervezet;
  • legyen átlátható a működése;
  • ne végezzen pártpolitikai tevékenységet;
  • ne legyen szélsőséges, kirekesztő, diszkriminatív;  
  • a civilszervezet a MACI kampány valamelyik logóját használja azokon a felületeken, ahol megjelenik, mint védjegyet!
 
További információkról a MACI hivatalos oldalán, valamint Facebook oldalán olvashat.
 

Így növelheti 1 százalékát - gyorsan, egyszerűen

Regisztráljon az Adó1százalék.com-ra, amely az egyik leglátogatottabb 1 százalékos információs portál, és több 10 ezer civil szervezet szerepel adatbázisunkban. Az adófizetők a választott szervezet adatalapjáról pár kattintással felajánlhatják adójuk 1 százalékát.
 
Az oldalra bármely 1 százalékot fogadó civil szervezet regisztrálhat. A regisztrációval saját adatlapot, és ahhoz tartozó admin felületet kap, amit szabadon szerkeszthet. Ha belép saját felületére, megadhatja adatait, adószámát, írhat hosszabb/rövidebb bemutatkozót, beszámolhat céljairól és az is feltüntetheti, hogy mire használta fel az elmúlt években az 1 százalékos támogatásokat. A felületre továbbá feltölthet logót, képeket és videót is. Mindezt ingyenesen megteheti.
 
Érdemes minél több információt feltüntetni, hiszen minél informatívabb egy adatlap, annál nagyobb az esélye, hogy a magánszemélyek felajánlják a szervezet részére adójuk 1 százalékát. Így jobban beleláthatnak az adófizetők a szervezet munkájába, ami felkeltheti az érdeklődésüket és szimpátiát ébreszthet bennünk a szervezet iránt.
 
Amennyiben bemutatkozó cikkel, kiemelt megjelenéssel szeretne szerepelni az Adó1százalék.com-on vagy az oldal szervezet-keresőjében, akkor tekintse meg médiaajánlatunkat.
Szerző
Ivanyos Judit