Bemutatkozás


A KÓBORKA Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete 2007-ben alakult. Elsősorban azzal a szándékkal jöttünk létre, hogy segítsünk a bajba jutott, utcára, illetve a gyepmesteri telepre került kutyákon, formáljuk és segítsük a felelős állattartást, illetve célunk volt még egy állatotthon felépítése. Állatszerető emberek segítségével 10 év alatt sikerült felépítenünk egy 60 férőhelyes menhelyt, 2016-ban az Önkormányzat segítségével megkaptuk a működési engedélyt. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Városunkban nagyon sok a rossz körülmények között élő család, akiknél nincs vagy nagyon rossz a kerítés, ezért nagyon sok a kutyaszaporulat. Gyakran találunk a menhelynél zsákban kidobott kis kölyköket, a kerítéshez kikötött felnőtt vagy idős kutyákat. Az utcán is sok kutya kóborol, chip nincs bennük. Őket is igyekszünk a gondozásunkba venni, még mielőtt a gyepmester befogná őket.

Mire gyűjtünk?


A menhely működésére, a kutyáink etetésére, gyógyításukra, oltásaikra, ivartalanításukra gyűjtünk. Már most is segítünk olyan gazdás kutyák ivartalanításában, akik gazdája szerény anyagi körülmények között él. De ha sok pénzünk lenne, szerveznénk ivartalanítási akciókat, mert csak ez az egyetlen módja, hogy ne legyen annyi árva kutya.


Mire használtuk fel?


Az eddigi 1%-okat a menhely építésére, a gondozásunkban lévő kutyák etetésére, gyógyítására, oltásokra, műtétekre, ivartalanításokra használtuk fel.


Képgaléria

Videó