Bemutatkozás


A Világszép Gyermekvédelmi Alapítvány 2010 óta áll a családjukból kiemelt és az állam gondoskodásában felnövő gyerekek mellett, hogy megtapasztalhassák, a világ számukra is lehet szép és lehetőségekkel teli. A szoros, személyes kapcsolódás szellemében alapítványunk környezetében öt budapesti gyerekotthon 150 gyerekének adunk egyénre szabott figyelmet, érzelmi támogatást és bátorítást az óvodás kortól a felnőtté válásig. Ezen az elven erősít minket több mint 80 képzett önkéntesünk és 35 szakmai partnerünk, akik mind mélyen elhivatottak aziránt, hogy a most velünk kapcsolatban lévő 150 gyerek és fiatal felnőtt még sok éven át számíthasson a Világszépek személyes kapcsolódására és támogatására.

 

Programjaink egymásra épülnek: mentorprogramunk, nyári táboraink, élményalapú foglalkozásaink, élőszavas meséléseink a gyermekotthonokban és inkluzív óvodánk mind azt célozzák, hogy gyerekeink megtanulják elfogadni és szeretni önmagukat. Felnőttként tudjanak célokat kitűzni és pozitív jövőképet kialakítani. Támogatjuk őket, hogy képesek legyenek felelősséget vállalni, gondoskodni önmagukról és valódi esélyt kapjanak a teljes életre.

Mire gyűjtünk?


Te is segíthetsz átírni állami gondozott gyerekek történetét! 1%-od segítségével olyan gyerekeknek adunk elfogadó szeretet és egyéni figyelmet programjainkon keresztül, akiknek a legkevesebb jut ebből.

 

 


Mire használtuk fel?


Adód 1%-a többet ér számunkra, mint gondolnád!

 

Tudtad, hogy egy átlagos felajánlás 7500 forint, amiből egy mentor-gyerek párosunk együtt tölthet egy napot és egy felejthetetlen élményprogramon vehet részt?

 

A teljes felajánlásokból beérkező összeget pedig számos módon fel tudjuk használni:

 

1.000.000 FORINTBÓL…

…mesemondó programunk működését 1 egész évig tudjuk finanszírozni, így 120 gyerekhez juthat el heti rendszerességgel a népmesék gyógyító ereje.

 

500.000 FORINTBÓL…

…egy egész tábori csapat egyheti ellátását biztosíthatjuk.

…újabb 12 önkéntes mentort képezhetünk, akik 12 gyereknek nyújtanak egyéni figyelmet legalább 3 éven keresztül.

…egy egész évnyi táncfoglalkozás-sorozatot tarthatunk, ahol kamaszlányaink nemcsak testükről, de lelkükről és a nőiség rejtelmeiről is sokat tanulhatnak.

…egy kültéri pingpongasztalt és röplabdahálót vehetünk, hogy a paloznaki délutánokon játék közben tanuljuk együtt a gyerekekkel a fairplay szabályait.

 

100.000 FORINTBÓL…

…1 gyereket nyári táboroztathatunk, ahol végre egy felnőtt egy hétig csak rá figyel.

…újabb 15 önkéntes mesemondó egynapos képzését biztosíthatjuk, akik a gyerekotthonokba viszik hétről-hétre a népmesék bölcsességét.

…a paloznaki játszókertünket felújíthatjuk, hogy még sokáig várja épségben, biztonságban a táborozó gyerekeket.

 

50.000 FORINTBÓL…

…1 Világszép gyerek fél évig járhat fejlesztő foglalkozásra a Világszép Klubba.

…az óvodabusz napidíját kifizethetjük, ami 5 gyerekotthonból hozza és viszi több éve a legkisebbeket óvodánkba.


Képgaléria

Videó