Bemutatkozás


 

SPIRITUÁLIS FEJLŐDÉSÉRT EGYESÜLET

 

”Az önismeret és tudatosság fejlesztése révén a spiritualitás segít abban, hogy jobban megérthessem önmagam és másokat, ezáltal mélyebb kapcsolatokat teremthetek.”
Siklósi Renáta (31)

”A spirituális elvonulásokon való részvétel lehetőséget ad arra, hogy kiszakadjak a hétköznapi zajból, és elmélyedjek a belső világom felfedezésében.”
Kiss Gabriella (25)

”A spiritualitás számomra egy belső út, ami segít elérni a lelki és szellemi fejlődést, és összekapcsol a nagyobb univerzális erőkkel.”
Török Péter (34)

 

Támogasd te is a spirituális fejlődést adód második, “egyházi” +1%-ának felajánlásával!

Technikai szám: >> 2374 <<

 

Vezetett meditáció a 2023-as Everness fesztiválon az egyesület sátrában.

 

MIT ADHAT SZÁMODRA A SPIRITUALITÁS?

 

  • Belső harmónia és egyensúly: a spirituális gyakorlatok, mint a meditáció és a jóga, segíthetnek megtalálni a belső harmóniát és egyensúlyt. Ezáltal könnyebben kezelhetjük a mindennapi stresszt és kihívásokat.
  • Önismeret elmélyítése: a spiritualitás segít az önismeret elmélyítésében, aminek révén jobban megérthetjük saját értékeinket, szükségleteinket és vágyainkat. Ez hozzájárulhat az életünk irányának tudatosabb kialakításához.
  • Mélyebb kapcsolatok: a spirituális közösségekben való részvétel lehetőséget teremt arra, hogy olyan emberekkel találkozzunk, akik hasonló értékrenddel rendelkeznek. Ez mélyebb és értékesebb kapcsolatokat eredményezhet.
  • Életcél megtalálása: a spiritualitás segíthet abban, hogy megtaláljuk az életünk célját és értelmét. a tudatos életmód kialakítása révén könnyebben azonosíthatjuk és követhetjük azokat az utakat, amik valóban fontosak számunkra.
  • Szemléletváltás: a spiritualitás által gyakran bekövetkező szemléletváltás segít abban, hogy pozitívabb és elfogadóbb legyünk mások iránt, és könnyebben kezeljük az élet változásait.
  • Az élet teljességének tapasztalása: a spirituális gyakorlatok és eszközök segítenek abban, hogy az életet egy teljesebb, mélyebb és szélesebb perspektívából lássuk, ezáltal gazdagabbá téve az élményeinket.
  • A szakralitás megélése: a személyes lelki fejlődési utadon járva a mindennapi életedben is felfedezheted a spirituális mélységeket és az isteni jelenlétet, tiszteletteljes és tudatos módon kapcsolódva az élet misztériumaihoz.
     

Aktív közösségi élet és önismereti programok

 

AZ EGYESÜLET CÉLJAI

 

A Spirituális Fejlődésért Egyesület egy alulról jövő kezdeményezésként, más egyházaktól és vallásoktól függetlenül jött létre 2020-ban azzal a céllal, hogy elősegítse az emberek szellemi és lelki fejlődését, valamint általánosan növelje a mentális jóllétet Magyarországon.

 

Az aktív, cselekvő, nyitott, elfogadó és folyamatosan bővülő közösséget elsősorban fiatal felnőttek alkotják, aki számára az életükben fontos az önismeret és a tudatosság és szeretnék a lelki és szellemi fejlődést segítő különböző módszereket és lehetőségeket másokkal is megismertetni. 

 

Az egyesület által szervezett programok, workshopok és események célja az önismeret elmélyítése, a meditációs, jóga és egyéb gyakorlatok terjesztése, valamint a spirituális tanításokhoz való hozzáférés biztosítása. Az egyesület a környezetvédelem és fenntarthatóság fontosságát is hangsúlyozza, mivel hisz abban, hogy a személyes fejlődés és a környezetünkre való tudatosság szorosan összefonódik.

 

A rendszeres meditáció az önismeret és tudatosság növelése mellett csökkenti a szorongást és támogatja a mentális egészséget

 

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

 

  • Ismeretterjesztés
    Rendszeresen szervezünk olyan eseményeket, ahol meghívott szakemberek és tanítók tartanak workshopokat és előadásokat a spiritualitással, önismerettel és tudatossággal kapcsolatos témákban. Ezek az események lehetőséget nyújtanak számunkra és minden érdeklődő számára, hogy elmélyüljünk a különböző spirituális területeken. Ezen túl létrehozunk és megosztunk online tartalmakat, például cikkeket, blogbejegyzéseket és videókat, amelyek segítik az embereket az alapvető spirituális fogalmak és gyakorlatok megértésében.
     

  • Spirituális programok
    Havonta több mint 70 változatos programot szervezünk (Budapesten és vidéken), amelyeken a résztvevők megtapasztalhatják azokat a módszereket és technikákat (jóga, meditációk, hangfürdő, önismereti gyakorlatok, szabad tánc, szertartások, férfi- és női körök stb.), amelyek segíthetnek a testük és elméjük összehangolásában, a belső egyensúlyuk elérésében, az egymással való mély kapcsolódásban, valamint a személyes spirituális út felfedezésében.
     

  • Közösség

    Rendszeresen szervezünk közösségi összejöveteleket és találkozókat ahol egy nyitott, elfogadó és biztonságos térben kapcsolódhatunk egymással. Sokszor hallottuk már visszajelzésként, hogy “ez egy olyan hely, ahol valóban fesztelenül önmagam lehetek, senki sem néz ufónak! :)”. 

 

A vidámság, a zene és a tánc mind segítik az egymásra hangolódást és az önfeledt, felszabadult állapot megélését közösségben.

 

AZ ELMÚLT ÉVBEN (2023) ELÉRT EREDMÉNYEK

 

  • 2955 kedves lélek ajánlotta fel számunkra személyi jövedelemadója egyházi egyszázalékát munkásságunk és a spirituális fejlődés támogatására tavaly, ebből
  • 611 változatos önismeretet és spirituális programot szerveztünk kb. 110 meghívott előadó és foglalkozás-vezető közreműködésével a budapesti Szelenit Spirituális Központunkban,
  • 140 előadó és önkéntes működött közre valamilyen formában szervezetünkben az év során,
  • 47 közösségi eseményt szerveztünk összesen, amelyek kiváló lehetőséget nyújtottak hasonló érdeklődésű és értékrendű emberekkel való megismerkedésre,
  • 8 ismeretterjesztő és népszerűsítő nagyrendezvényt szerveztünk az év során,
  • 3 önismeret és tudatosság fókuszú fesztiválon vettünk részt szervezeti szinten (Everness, Hug, Organix) és színesítettük az ottani programkínálatot a fesztiválozók örömére,
  • 1 jurtát építettünk fel közös erővel Tordason, ahol hétvégi elvonulásokat tudunk szervezni.

 

Kakaószertartás és önismereti beszélgetés

 

HOGYAN SEGÍTHETED MUNKÁSSÁGUNK?

 

Amennyiben szimpatikusak számodra céljaink és tevékenységünk, kérjük támogasd munkásságunk adód második, “egyházi” +1%-ának felajánlásával (az első 1%-ot továbbra is ajánlhatod más civil kedvezményezett számára) és amennyiben rádobban a szíved küldetésünkre, kérjük ajánld egyesületünket másoknak is, akik szintén rendelkeznek adójuk 1+1%-áról!

 

Név: Spirituális Fejlődésért Egyesület

Technikai számunk: 2374

 

Az adó második +1%-ának felajánlási módja egyesületünk részére a https://eszja.nav.gov.hu oldalon, ügyfélkapus bejelentkezés után.

 

 

Ha anyagilag is támogatnád munkásságunk, bankszámlaszámunk: 11709002-25969584

Egyéb adományokat az egyesület székhelyén tudjuk fogadni: 1082 Bp. Futó utca 25.

 

További információt találsz egyéb online felületeinken:

Honlapunk: https://www.spiritualisegyesulet.hu/egyhazi

Facebook: https://www.facebook.com/spiritualisegyesulet

Instagram: https://www.instagram.com/spiritualis_egyesulet/

Tiktok: https://www.tiktok.com/@spiritulalisegyesulet

 

Segítségedet hálásan köszönjük!

Képgaléria

Videó